Implant dentar vs Punte dentara

24 iulie 2014

Pentru ce solutie optam cand vrem sa inlocuim un dinte lipsa? Implantul dentar sau punte dentara?

Implantul dentar reprezinta cea mai buna optiune pentru inlocuirea unui dinte lipsa, prin inlocuirea coroanei dentare cat si a radacinii.

Avantajele implantului dentar:

1. Tratamentul implantului dentar nu este dureros, aplicarea implantului se face dupa o anestezie locala.

2. Implantul se comporta ca o radacina dentara naturala, fiind fixate in os. Nu veti face diferenta intre dintii naturali si implantul dentar.

3. Inlocuirea dintilor cu implantul dentar se face fara sa afecteze dintii vecini sanatosi.

4. Implantul dentar este o investitie de viitor in calitatea sanatatii orale. Studiile au aratat ca implantul dentar este durabil si rezistent.

5. Rata de succes a implantului este de 97%.

O alta metoda de inlocuire a dintelui lipsa este puntea dentara.

O punte dentara este un dinte fals, imbinat de obicei intre doua coroane de portelan pentru a umple zona lasata libera de dintele lipsa.

Dezavantajul major al acestei solutii, de inlocuire a dintelui lipsa cu o punte dentara, este slefuirea dintilor vecini si imbracarea acestora cu coroanele dentare. Aceasta procedura este insotita de extragerea nervilor dintilor vecini pe care se va sprijini puntea.

Un alt dezavantaj pentru puntile dentare este ca necesita o igienizare corespunzatoare. In caz contrar, rezultatele nu vor fi satisfacatoare, deoarece sub ele raman resturi de mancare ce pot fi indepartate in urma unei igienizari profesionale in cabinetul stomatologic.

Tratamentul stomatologic de inlocuire a dintelui lipsa cu o coroana dentara presupune mai multe vizite la medicul stomatolog, iar dupa finalizarea lucrarii dentare exista posibilitatea ca pacientul sa simta un disconfort, o durere usoara sau o sensibilitate la schimbarile termice.
Totodata durata de viata a unei punti dentare nu poate fi calculata, deoarece este determinata de mai multi factori.

Indiferent ce solutie de inlocuire a dintilor lipsa alegeti, cel mai important lucru este sa nu amanati acest tratament. Implantul dentar, cat si puntea dentara au acelasi scop, dar modalitati diferite.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram