Impactul negativ al scăderii populației din România este redus de asigurările medicale private

13 noiembrie 2018
Autor:
NOMADE Communication

Potrivit celor mai recente statistici ONU, în perioada 2017 - 2050, populația României va scădea cu 17%. Conform Institutului Național de Statistică, la 1 ianuarie 2018, populația rezidentă în România număra 19,524 milioane de persoane, iar în aceeași perioadă a anului 2017 aceasta era de 19,64 milioane. De asemenea, în februarie 2018 s-au născut 12.691 de copii, cu 4.437 mai puţini decât în ianuarie 2018 şi cu 325 mai puţini decât în februarie 2017. În ceea ce privește sporul natural, acesta se păstrează negativ, fiind de peste 9000 de persoane.

Cauzele care au dus la apariția acestor statistici sunt multiple și fac referire la rata scăzută a natalității coroborată cu creșterea vârstei la care o femeie naște primul copil, care se apropie de 30 de ani, dar și la numărul crescut al românilor care aleg să plece din țară (peste 120.000 de locuitori în 2017).

Impactul negativ al scăderii drastice a populației se reflectă în dificultatea companiilor de a găsi forța de muncă de care au nevoie, precum și în presiunea angajaților de a plăti către stat impozite tot mai mari care să permită acoperirea pensiilor și a asigurărilor sociale. În egală măsură, una dintre consecințele cu impact puternic pe termen mediu și lung se referă la sistemul de stat al asigurărilor de sănătate care trebuie să acopere cheltuielile aferente investigațiilor medicale complexe și tratamentelor pentru boli grave de care suferă populația vârstnică a României.

Asigurările private de sănătate joacă un rol important deoarece acoperă numeroase investigații și tratamente. O asigurare medicală privată, cum este cea obținută prin intermediul MediHelp Internațional, înglobează serviciile medicale accesibile atât prin Casa de Asigurări de Sănătate, cât și prin abonamentele medicale, explică Lorena Ionescu - Customer Care Manager,  MediHelp Internațional.

Mai mult decât atât, această opțiune reprezintă cea mai complexă formă de asigurare disponibilă pe piață, care acoperă o paletă largă de servicii medicale, cum ar fi: consultațiile multidisciplinare, analizele de laborator, testele de diagnosticare (ex. EKG), imagistica (RMN, CT, scanare PET), fizioterapia și tratarea afecțiunilor cronice, completează Lorena Ionescu.

Așadar, asigurarea privată de sănătate reprezintă una dintre soluțiile pentru care oricine poate opta atunci când sistemul de stat de sănătate se dovedește a fi neperformant, eșuând în a oferi pacientului îngrijirea de care are nevoie.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram