Igienizare abatoare – cu solutii chimice de maxima eficienta

Pentru a benefia la cote maxime de serviciul de igienizare abatoare ,SFS Group va sta la dispozitie cu cel mai bun raport calitate pret. Noi suntem cei responsabili de a evalua conditiile de igiena alimentara si de a determina producatorii sa respecta cu precizie normele europene impuse de lege.

In industria de prelucrare a carnii producatorii trebuie sa fie respectate toate regulile sanitare, pentru a se integrata in programele de igienizare, de curatenie a spatiilor, a instalatiilor, ambientului corespunzator, pentru a inlatura astfel pericolul contaminarii produselor. Respectand normele eficiente ale igienizarii se reduc in mod considerabil si riscurile chimice, fizice sau biologice. De aceea personalul care se ocupa de producerea, depozitarea, manipularea dar si distribuirea carnii trebuie sa informat corect privind programul de igienizare impus.

Industria alimentara de prelucrare a carnii reprezinta cel mai complex domeniu in vederea atingerii obiectivului de igienizare. Personalul care lucreaza in abatoare, trebuie sa fie foarte atent la toate obiectele care vin in contact cu produsul din carne, pentru ca toate instrumnetele, utilajele si echipamentele trebuie igienizate in mod corespunzator.

Tineti cont de cele doua operatiuni esentiale in buna desfasurare a activitatii in abatoare, si-anume spalarea si dezinfectia acestora inainte si dupa finalizarea procesului de productie si ambalare. De aceea, trebuie sa dezvoltati programe de igiena in mod continuu, pentru a avea maxima eficienta.

Igienizare abatoare – procedeu complex

Pentru ca procesul de igienizare abatoare sa fie complet, trebuie respectate toate actele normative in vigoare. In timpul procesului de productie trebuie sa se lucreze la cele mai inalte standarde ale igienei iar ambalarea carnii se face cu grija, apoi este depozitata in spatii special amenajate.De asemenea, trebuie acordata o atentie marita eficientei spalarii folosind detergenti de cea mai buna calitate. Daca in urma procesarii carnii au ramas diferite resturi alimentare fiti atenti ca acestea sa nu intre in contact cu alimentele, pentru ca in acest fel poate fi stimulata contaminarea produselor.

Igienizare abatoare – standarde net calitative

Procedeul de igienizare abatoare se realizeaza cu ajutorul solutiilor chimice care inlatura toate rezidurile ramase in urma productiei produselor din carne.De asemenea, trebuie sa dezinfectati masa de lucru si spatiul propriu zis inainte de inceperea procesului de productie. Pentru eficienta maxima nu folositi agentii chimici care pot fi toxici, ci alte solutii la fel de benefice. Abatoarele trebuie igienizate corespunzator pentru a exista riscul de imbolnaviri.

Procesul de dezinfectie al abatoarelor este unul destul de complex si se realizeaza ori de cate ori este necesar acest lucru. Utilajele si spatiile unde are loc prelucrarea carnii sunt igienizate in timpul procesului tehnologic si dupa finalizarea ambalarii produselor din carne. De asemenea, toate recipientele si utilajele care sunt folosite se igienizeaza corespunzator pentru ca ziua urmatoare sa poata fi folosite pentru randamente maxime.

In abatoare distrugerea microbilor se face printr-o dezinfectie aparte, special conceputa pentru acest obiectiv. De cele mai multe ori, prevenirea imbolnavirilor de origine alimentara depinde indeosebi de masurile stricte de control aplicate de-a lungul proceselor prin care trece carnea, incepand de la animalul viu si pana la obtinere produsului finit.