Ieri a avut loc conferinta de lansare a proiectului quot;Invata sa organizezi propria invatare quot;

18 septembrie 2015

Obiectivul general al proiectului constă în dezvoltarea și implementarea de măsuri educaționale prin realizarea unei platforme integrate, cu scopul dobândirii de competențe cheie și participarea la competiții cu rolul de a susține creșterea calității educației din învățământul preuniversitar, pentru 15.000 elevi din regiunea Nord-Vest a României. Un alt obiectiv al proiectului rezidă în promovarea culturii antreprenoriale și a cetățeniei active pentru elevii din învățământul preuniversitar, odată cu dezvoltarea și consolidarea de rețele de colaborare între partenerii școlari (minim 55 unitați de învăţământ), aceştia beneficiind de sprijin în procesul de transmitere a competențelor cheie.

Concret, proiectul îşi propune realizarea unei platforme online de dobândire a competenţelor cheie extracuriculare de către participanţi, digitalizarea şi extinderea testului în reţeaua şcolară, precum şi realizarea unui concurs, la finalizarea cursurilor. 15.000 elevi, participanți la serviciile de educație online, vor dobândi 3 competențe cheie: capacitatea de a învăța procesul de învățare, simțul inițiativei și al antreprenoriatului, conștiința și expresia culturală. Minim 5.000 elevi vor beneficia de servicii de orientare/consiliere în învățământul preuniversitar, în vederea îmbunătățirii performanțelor şcolare, iar cel puţin 80 dintre participanţi, proveniţi din ciclurile liceal şi gimnazial, vor parcurge 4 sesiuni de instruire cu tematica egalităţii de gen şi a egalităţii de şanse. Toţi participanţii proiectului vor primi subvenţii, iar 1.045 dintre ei vor primi premii în bani, urmare a concursului în care vor fi angrenaţi.

Durata de desfăşurare a proiectului este de 5 luni, iar aria de acoperire cuprinde judeţul Maramureş.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram