fbpx

Identificati clientii de top si cresteti profitabilitatea companiei cu SocrateBI de la BITSoftware

Conform diagramei Pareto, 20% din efortul depus asigura 80% din rezultatele obtinute. Acest lucru inseamna, in termeni financiari, ca primii 20% dintre clienti genereaza aproape 80% din profit, in vreme ce restul de 80% genereaza doar 20% din profit.
Prin urmare, segmentarea corecta a clientilor, produselor si pietelor de desfacere este esentiala pentru a diferentia clientii de top de restul clientilor, in scopul de a planifica redistribuirea resurselor acordate pentru fiecare segment strategic, avand ca obiectiv reducerea costurilor si castigarea timpilor liberi necesari dezvoltarii unor noi afaceri. De asemenea, este importanta identificarea acelor zone care corespund profilului celor 20% clienti sau produse care genereaza 80% din profit.
In mod ideal, companiile trebuie sa stie exact, in orice moment al lunii, trimestrului sau anului, ce clienti, produse sau segmente de produse se incadreaza in fiecare categorie si sa inteleaga de ce, cu scopul de a obtine o rentabilitate mai mare, mai echilibrata si mai stabila. Dar multe companii nu exploateaza pe deplin potentialul clientilor de top pentru a-si creste profitabilitatea, deoarece le este foarte greu sa identifice care clienti apartin fiecarui grup.
Pentru a va ajuta sa va identificati clientii de top si sa cresteti profitabilitatea companiei dumneavoastra, BITSoftware a creat SocrateBI, o solutie inovatoare de Business Intelligence, dezvoltata pe platforma MicroStrategy, cel mai mare furnizor independent de solutii de Business Intelligence din lume.
SocrateBI a fost conceput pentru a oferi o perspectiva completa a comportamentului clientilor, venind cu o serie de zone de analiza dedicate achizitiei si retentiei clientilor, segmentarii sau profitabilitatii acestora. Utilizand SocrateBI veti afla care va sunt clientii de top, care sunt preferintele lor de cumparare si schimbarile acestora de-a lungul timpului. De asemenea, veti putea identifica cei mai profitabili sau mai putini profitabili clienti si caracteristicile acestora, sau care sunt motivele care au determinat migratia clientilor de la un produs/serviciu la altul sau chiar de la un producator/distribuitor la altul, in vederea pregatirii unor campanii de fidelizare.
SocrateBI include patru module de analiza – Financial Reporting Analysis Module (FRAM), Sales and Customer Analysis Module (SCAM) Project Controlling Analysis Module (PCAM) si Inventory and Stocks Analysis Module (ISAM) -, care se adreseaza atat top managementului, cat si angajatilor din departamentele Financiar-contabil, Marketing, Vanzari, Logistica. SocrateBI permite companiilor sa ruleze analizele direct pe bazele de date din Socrate ERP sau, datorita interfetelor deschise si a conectorilor pentru integrare, solutia poate fi utilizata si cu orice alt sistem ERP.

Despre BITSoftware:
Cu peste 19 ani de experienta, BITSoftware dezvolta si implementeaza solutii ERP, CRM si Business Intelligence (BI) care ajuta companiile din diverse industrii sa-si imbunatateasca productivitatea, prin automatizarea proceselor din companie, si sa realizeze obiectivele de crestere pe termen lung. BITSoftware este prima companie din Romania care a lansat un sistem ERP&CRM de clasa mondiala, open source – SocrateOpen, utilizat de companii din servicii profesionale, distributie, productie si constructii, si una dintre primele companii romanesti care a dezvoltat un sistem ERP – Socrate+ – implementat pana acum in peste 150 de companii medii si mari din Romania.
BITSoftware este reseller oficial pentru Romania al furnizorului american de solutii de Business Intelligence, MicroStrategy, prin parteneriatul incheiat urmarindu-se dezvoltarea si distribuirea pe piata din Romania a celei mai complexe si complete solutii de Enterprise Business Intelligence. BITSoftware este, totodata, distribuitor autorizat GoogleApps. Google Apps de la BITSoftware inseamna nu numai achizitia unui abonament anual, ci si servicii profesionale de instalare si migrare, scolarizare utilizatori si integrare cu alte aplicatii.

Date de contact:
BITSoftware srl Brasov
str. Zambilelor nr. 4
tel. 0268 314446
fax 0368 710611

Home


[email protected]