Idei recreative pentru angajații care lucrează de acasă

22 septembrie 2021
Autor:
Libra WEBCORP

 

În ultimii ani au apărut numeroase joburi ce pot fi practicate și de acasă. Tendința în cazul unor locuri de muncă este de a se lucra mixt, câteva zile remote și câteva zile de la birou. Tehnologia faciliează posibilitatea angajaților de a-și putea desfășura activitatea de la domiciliu sau din orice colț al lumii, atâta timp cât are internet și un laptop performant pentru a putea îndeplini sarcinile de serviciu.

Lucratul de acasă oferă numeroase avantaje, dar vine la pachet și cu câteva dezavantaje. Echipele remote se bucură de mai multă flexibilitate, nu mai pierd timp prin trafic în drumul lor de acasă la birou și retur. În același timp, aceștia se confruntă cu sentimentul de izolare, singurătate, anxietate, depresie. Majoritatea celor ce lucrează de acasă se plâng de faptul că nu pot interacționa fizic cu colegii, le lipsesc aceste conexiuni colegiale cotidiene.

Pentru a mai reduce din acest sentiment de singurătate, companiile sunt nevoite să organizeze diferite activități de recreere pentru a menține echipa unită, motivată și productivă. Aceste activități se pot organiza în aer liber sau virtual, chiar în decursul zilelor de muncă.

Cafeaua virtuală

Un obicei des întâlnit în corporații și în diferite alte locuri de muncă ține de consumul cafelei împreună cu alți colegi. Socializarea la cafea este o modalitate de a îmbunătăți relațiile profesionale între angajați, cât și pentru a le permite să se cunoască mai bine.

Odată cu mutarea activității în regim remote, aceste obiceiuri s-au diminuat, iar contextul nu mai permite programarea ieșirilor colegiale la cafea.

Însă tehnologia vine în sprijinul acestora și se pot organiza ieșiri la cafea în regim virtual. Se pot organiza întruniri prin intermediul aplicațiilor de video-comunicare și astfel colegii pot lua pauze la cafea pentru socializare.

Astfel de pauze ajută la consolidarea echipei, dar și la revenirea asupra taskurilor dintr-o nouă perspectivă.

Acte de caritate

Este important ca angajații remote să fie implicați în diferite activități caritabile, activități sociale comune alături de ceilalți angajați. Astfel aceștia pot face fapte bune și activități de voluntariat, ceea ce le poate aduce beneficii asupra sănătății emoționale. Astfel, toți angajații conlucreză împreună pentru fapte bune, ceea ce-i face să fie mai uniți.

Jocuri video

Pentru relaxare și divertisment, se pot organiza competiții de jocuri video în regim virtual. Jocurile în general sunt folosite în team buildinguri pentru a dezvolta spiritul de echipă. Astfel, se poate îmbunătăți comunicarea și implicarea angajaților în taskurile zilnice. Totodată, pot fi dezvoltate abilitățile de coordonare și multi tasking ale fiecărui om din echipă. La final cu toții se pot bucura de reușite

Pot fi practicate jocuri video de echipă, jocuri individuale dar în spirit competițional, pot să-și încerce norocul prin accesarea unui casino online Romania.

Practicarea jocurilor reprezintă și un bun mijloc de dezvoltare a abilităților tehnice ce țin de programare, design, usability etc.

Organizarea de călătorii / drumeții

Angajații, indiferent că lucrează de acasă sau de la birou, simt nevoia de comunicare și de activități comune. Ocazional, companiile pot organiza diferite călătorii scurte sau drumeții pentru a facilita comunicarea profesională dintre angajați, recunoscute și ca team buildinguri.

Cu toții au nevoie de atenție și să fie motivați de companie pentru a putea da randament la birou, să fie implicați 100% în taskuri.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram