Idee de afaceri cu laptopuri, telefoane si calculatoare defecte – Amanet electronice

Idee de afaceri cu laptopuri, telefoane si calculatoare defecte – Amanet electronice

Laptopuri, telefoane si calculatoare defecte

Nu contează ce job si nici ce meserie ai. Indiferent cât de satisfăcătore ar fi acesta, atât din punct de vedere profesional, cât si material precum si din punct de vedere al timpului liber, majoritatea persoanelor sunt în căutarea continuă a acelei idei de afaceri, care să îi ajute să devină independenti financiar. Astfel tinta multora este ca, eventual, să poată într-un final să aibă un venit pasiv suficient de mare, încât să nu mai fie nevoiti să se trezească dimineata pentru a merge la job-ul full-time, sa aiba un program flexibil si sa nu aiba un sef care sa-i streseze zilnic.

Alegerea unei căi antreprenoriale

Alegerea unei căi antreprenoriale si lansarea unei idei de afaceri este, cu sigurantă, mult mai riscantă si stresanta decât detinerea unui loc de muncă cu program standard, de la 9 la 5. Vei fi nevoit să faci o multime de sacrificii, si nu doar materiale, vei putea pierde multi bani, chiar toate economiile pentru zile negre. De multe ori, timpul tău va fi dedicat aproape exclusiv business-ului, iar toată energia atintită asupra dezvoltării continue a acestuia fara a mai avea timp de placerile personale, iubita, familie sau copii.

Însă, odată ce vei începe să realizezi că muncesti pentru tine,că esti propriul tău sef si când, finalmente, vei reusi să produci mai multi bani decât o făceai când erai un simplu angajat, vei intelege că toată munca nu a fost în zadar si că a meritat fiecare minut petrecut în dezvoltarea afacerii.

 

Laptop second hand /calculator sau telefon mobil

Idee de afaceri cu laptopuri, telefoane si calculatoare defecte – Amanet electronice

Si acestea fiind zise daca ai ceva cunostinte in domeniul it, mai exact te pricepi sa dezmembrezi un laptop second hand /calculator sau telefon mobil, intelegi modul lui de functionare si eventual stii sa-l diagnostichezi elementar adica: placa de baza defecta, tastatura cursa cu lichid, hard disk cu sectoare defecte in urma socurilor, ecran care nu afiseaza imaginea care te poate pacali fiindca de multe ori este defecta placa video integrata pe placa de baza, etc poti incepe sa cumperi la pret mic cu defecte minore si apoi le revinzi dupa o cosmetizare amanuntita si inlocuire a componentelor defecte.

De asemenea  in cazul laptopurilor second hand si calculatoarelor este necesar si o desfacere pentru o curatara zona ventilatoarelor si pentru a inlocui pasta termoconductoare de pe procesor cu una de calitate pentru a asigura un transfer termic bun intre procesor si radiator.

Laptop-urile second hand si celelalte electronice se pot vinde pe site-urile de profil gen olx.ro, publi24.ro, etc care ofera si servicii de curierat la preturi bune in parteneriat cu curierii traditionali. Daca listarea acestora se face intr-un mod ingrijit, cu poze sugestive si adevarate, cu o descriere amanuntita si nu in ultimul rand o atentie deosebita trebuie acordata pretului care ar fi indicat sa fie un pic mai mic decat pretul pietei sunt sanse mari sa le vindeti cu un profit de peste 50%. E important sa intelegem sezonalitatea cererii de laptop-uri, calculatoare, televizoare care este determinata de anotimp, sarbatori legale, obiceiuri zonale, categorie sociala,  etc, degeaba incercam sa vindem schiuri vara si biciclete iarna fiindca rezultatul va fi unul foarte slab.

Acesta e modul in care functioneaza si un Amanet de electronice unde cu putine cunostine tehnice dar cu ceva bani de investit nu faci decat sa cumpari marfa(televizoare, telefoane, laptop-uri sh) in extrasezon la preturi bune si sa o vinzi in sezon cu un pret dublu cu o minima garantie.  Bineinteles ca trebuie sa iei in considerare si un procent de 5-10% pierderi din cauza defectelor ascunse( de exemplu un laptop care se opreste dupa 30 min datorita incalzirii sistemului de racire) care nu pot fi depistate la testarea initiala si apar ulterior sau a unor produse pentru care cererea este foarte mica sau deloc si acestea raman in stoc pana la casare.