Iarna din Noi – expoziție de pictura semnata Monica Darac

13 decembrie 2013

”Iarna din Noi” reprezintă o alegorie prin care omul devine iarnă, iar iarna devine om. O dată pe an avem ocazia să devenim precum zăpada: candizi, strălucitori și neviciați. Dar și un nud poate să surprindă o iarnă interioară – zăpada dezgolește trupul și-l lasă fără de păcat. Acestă expoziție are menirea de a aduce publicului o bucățică din sufletul artistei, îndrăgostită de acest anotimp luminos. Pentru că își dorește să aducă bucurie prin ceea ce face, Monica Darac va picta special pentru această ocazie un tablou care va fi expus pentru licitație. Suma obținută în urma vânzării acestei picturi va fi donată către Fundația Chance For Life*, pentru susținerea programului Bursa Chance for Life**.
Monica Darac dorește să-și împărtășească povestea:

"Am sosit într-o iarnă transilvană,plină de chiciură și obraji înroșiți de ger, cuibărită în Țara Făgărașului.
S-au strecurat anii pe nesimțite... căutări înfrigurate, împliniri, dezamăgiri...și mereu câte o iarnă.
Apoi,o zi în care am dorit ca mâinile mele să aducă la viață din adâncul lutului oale încărcate de poveștile de la gura sobei din tindă. Gust de porumb fiert, frecat cu cenușă și scăldat apoi într-un sirop gros de zahăr.
Dar nu venise timpul lor.
A erupt însă,cu o forță de nedescris, care, departe de a mă lăsa golită, îmi dădea o stare de friguri, de ACUM, de NU MAI AI TIMP SĂ AȘTEPȚI, în clipa în care am luat pensula în mână. Tot ce fusese nespus a inundat pânzele cu miros de nou. Și nu am mai luptat cu mine, m-am lăsat în voia acestui fel de vorbi...
Așa a venit și timpul să studiez la școala de artă.
Așa au venit oamenii calzi, surprinzători, care m-au adus în fața domniilor voastre.
Și darul meu către fiecare privitor!"

Expoziția va fi deschisă pentru public în perioada 16 – 31 Decembrie, în incinta Teatrului În Culise – Piața Națiunile Unite nr. 3-5. Vă așteptăm să veniți și să vă bucurați de tablourile expuse și, de ce nu, să-i dăruiți cuiva drag un peisaj de iarnă sau un nud înfrigurat.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram