GPS sau smartphone?

Insa de la aparitia telefoanelor inteligente acest aspect s-a schimbat complet. Aplicatiile de pe telefon au luat locul dispozitivelor GPS.

Mai este util un astfel de GPS atunci cand ai un smartphone?

Surprinzator, sistemele dedicate GPS sunt foarte utile soferilor. In zonele in care semnalul este redus sau inexistent un GPS se comporta mult mai bine decat telefonul. Asta pentru ca telefonul este dependent de antenele de comunicatii. Fara traficul de date, folosind doar Google Maps, s-ar putea sa te ratacesti.

In ultima perioada am tot auzit de aplicatii GPS pentru smartphone, care nu necesita conexiune la internet. Poti descarca hartile si le poti folosi fara conexiune de date. Desigur ai nevoie de memorie pentru harti, trebuie sa faci asta din timp, inainte sa calatoresti, iar asta ar putea fi un alt dezavantaj.

Utilizarea unei aplicatii GPS pentru telefon presupune un consum foarte mare de energie, asa ca trebuie sa achizitionezi si sa iei cu tine un incarcator auto pe care sa-l conectezi la telefon, dar si un suport de prindere pe parbriz sau pe bord pentru smartphone. GPS-urile sunt deja echipate cu astfel de accesorii.

Stirea completa pe: AmanetAuto. ro