fbpx

Ghidul eGood pentru pastrarea mancarii in congelatoare

Atunci cand ne hotaram sa cumparam un congelator nou, interetul ne “asalteaza” cu oferte deosebit de atractive. Ne intereseaza, insa, sa gasim articole de calitate, fabricate de producatori apreciati din acest domeniu.

e-Good este un site cu oferta variata, care promoveaza articole din gama electrocasnicelor si electronicelor destinate celor care stiu sa aprecieze calitatea unui produs si seriozitatea unei pagini web.

Desi temperatura si umiditatea congelatoarelor ne pot ajuta sa pastram alimentele in conditii optime, exista o serie de precautiuni date de compozitia acestora. In continuare, in privinta congelatoarelor de la e-Good, vom afla care sunt conditiile optime de depozitare a alimentelor. Temperatura regasita in interiorul congelatoarelor este de -40 de grade, dar cu toate acestea, un mediu prielnic pastrarii alimentelor impune circulatia curentilor de aer, fenomen puternic ingreunat daca vom inghesui pachete de mancare pana la fortarea capacitatii.

• In congelatorul dumneavoastra, nu puteti depozita alimente pastrate la temperatura camerei, acestea introducand o infuzie de aer cald in interiorul instalatiei.

• Nu uitati sa notati pe pachete cu un marker data introducerii lor in congelatoare, preluand in gospodarirea spatiului principiul “primul venit, primul iesit”.

• Fructele si legumele pot rezista in congelator intre 8 si 12 luni.

• Congelatoarele ofera un mediu prielnic pastrarii carnii dar trebuie consumata in 1-2 luni daca se regaseste in forma procesata.

• eGood spune ca puteti sa stati fara griji si cand alegeti sa lasati pestele in congelator, acesta mentinandu-se proaspat intre 3 si 6 luni.

• Cea mai rezistenta varietate de carne, judecand dupa perioada de pastrare in congelator, este carnea de pui, aceasta putand fi conservata astfel intre 6 si 9 luni.

• Congelatoarele nu reprezinta tocmai cele mai potrivite locuri pentru pastrarea condimentelor, acestea capatand note amare conservate astfel.

• Mancarurile prajite pot fi pastrate in congelatoare mai putin cartofii si inelele de ceapa.

• Dintre compozitiile sensibile la temperatura si umiditatea congelatoarelor pot fi mentionate bezea, albus, sosuri de lapte, gelatina, crema si umplutura custard pentru deserturi sau albus, smantana, toppuri de branza pentru feluri principale.

• Verificati eventuala concentratie de sare a alimentelor cu grasime inainte de a le introduce in congelatoare, acest element provocand rancezirea in astfel de conditii de temperatura si umiditate.

• Pastele sunt alte alimente ce nu se conserva tocmai fericit in congelatorul din locuinta dumneavoastra. Pentru a prelungi prospetimea alimentelor, cei de la site-ul de produse electrocasnice e-Good spun ca trebuie depozitate in plastic, aluminiu, hartie laminata sau sticla, in recipiente usor de sigilat care sa le mentina forma si sa le protejeze de scurgeri si mirosuri.

• Congelatoarele nu pot prelungi termenul de valabilitate al alimentelor, asadar mancarea expirata nu trebuie sub nicio forma pastrata astfel in speranta ca redevine buna de consum.