fbpx

Ghid pentru a-ti administra banii in 2020

Gestionarea finantelor intr-o maniera responsabila, nu numai ca are legatura cu asigurarea viitorului, ci si cu atingerea obiectivelor pe termen scurt, mediu si lung, in chestiuni specifice cum ar fi plecarea in vacanta sau cumpararea unei case. Sunteti hotarat sa va schimbati relatia cu banii si sa va imbunatatiti calitatea vietii?

Iata cateva sfaturi care va vor ajuta sa faceti acest lucru. Amintiti-va ca nu este niciodata prea tarziu!

Eliminati datoriile

Profitati de cresterile salariale, bonusurile, primele sau fondurile de economii pe care le-ati primit la sfarsitul anului pentru a scapa de datorii. Daca nivelul pasivelor dvs. este de asa natura incat va simtiti intr-o situatie fara iesire, cereti ajutor. Intrati in legatura cu creditorii dvs. si explicati situatia, ei vor fi cei mai interesati sa gaseasca modalitatea de a le plati. De asemenea, puteti cauta indrumari cu institutia financiara, agentiile de protectie a consumatorului din statul dvs., familia si prietenii de incredere. Este foarte important sa fiti foarte sincer si realist cu creditorul si cu dvs. in momentul stabilirii sumei pe care o veti plati lunar.

Acordati timp finantelor voastre

Exista un mit ca oamenii de succes din punct de vedere economic, au un dar natural pentru gestionarea banilor sau, pur si simplu, noroc. Realitatea este ca, construirea unui patrimoniu necesita disciplina, perseverenta si, mai presus de toate, timp.

De asemenea, petreceti cel putin o ora pe saptamana pentru a va revizui si analiza finantele. Incepeti prin calcularea valorii activelor: pentru a face acest lucru, scadeti totalul activelor (ceea ce detineti, cum ar fi numerar, conturile de verificare, imobiliare, masini, mobilier etc.), toate datoriile (imprumuturi, soldurile cardurilor de credit etc.). Acest exercitiu va va ajuta sa recunoasteti in ce pozitie financiara va aflati.Pe unlink.ro va sta,la dispozitie mai multe informatii despre finante, datorii, lista firme si altele.

 

Creati un fond de urgenta

Creati un fond pentru urgente, resurse pentru acele evenimente neprevazute, care variaza de la pierderea locului de munca pana la moartea unui iubit, o boala care nu este acoperita de asigurarea de sanatate sau evenimente minore, cum ar fi accidentul de masina