Ghid pentru alegerea celei mai bune baterii baie

 

Bateriile pentru baie trebuie sa indeplineasca doua roluri importante: functionalitate si aspect estetic. Cele mai bune baterii baie trebuie sa iti ofere posibilitatea de a regla temperatura apei in functie de cum iti doresti, sa aiba o durata de viata destul de lunga, sa fie accesibil dar si sa arate frumos in completarea obiectelor sanitare.

Ca si in cazul oricarui produs alegerea unei baterii potrivite nu se poate face doar prin a te baza pe preferintele pe care le ai pentru un anumit aspect sau finisaj. Trebuie sa se ia in calcul mai multe aspecte astfel incat bateria pentru baie sa indeplineasca toate conditiile de functionare optime si rezistenta pe termen lung.

 

Despre alegerea bateriei pentru baie perfecte

 

Pe piata exista o gama variata de modele din care sa alegi iar o baterie nu se schimba doar din considerente practice precum defectarea bateriei si necesitatea schimbarii acesteia. Consumatorii, mai mult aleg sa schimbe bateria doar pentru ca sa se potriveasca noului stil de amenajari interioare. De asemenea, multi producatori vand bateriile la seturi care includ bateria de cada sau dus, lavoar, bideu si asa mai departe. Avantajul de a cumpara la set este acela ca fiecare element se va potrivi si va exista unitate in tot decorul.

Modul de constructie este un aspect care nu trebuie pierdut din vedere. Trebuie sa te asiguri ca bateria baie este echipata cu o valva suficient de puternica incat sa reziste la solicitarile la care este supus in fiecare zi.  De asemenea, este important si materialul din care este fabricata bateria pentru a i se asigura rezistenta pe termen cat mai lung.

Cele mai populare modele de baterii sunt cele care functioneaza cu ajutorul unei valve care se comprima si decomprima, blocand si eliberand cantitatea de apa necesara. Un alt model popular este reprezentat de bateriile cu bila care au un grad de deteriorare redus. Daca vrei sa ai o baterie care sa reziste foarte bine pentru multi ani atunci poti sa optezi pentru un model fabricat din metal.

Bateriile cu cartus ceramic reprezinta iarasi o optiune foarte buna intrucat ofera siguranta mai sporita in timpul utilizarii. Siguranta si ergonomia sunt alte doua caracteristici de care trebuie sa tii cont in alegerea bateriei pentru baie potrivite. Bateriile care au incorporate limitatoare de temperatura sunt perfecte in special pentru cei care au copii mici.

 

Calitatea, un aspect mai important decat pretul atunci cand cumperi o baterie baie

 

Apoi, un alt aspect foarte important de care trebuie sa tii cont, mai ales daca doresti sa investesti in baterii baie durabile, este calitatea. Legat de calitate exista cateva indicii. Unul dintre cele mai evocatoare in acest sens este garantia oferita de producator. Daca este vorba despre un produs de calitate atunci garantia va avea cel putin 3 ani sau chiar 5 ani. Materialul este un alt indicator al calitatii bateriei. Cele mai bune sunt fabricate din alama sanitara un aliaj care are cupru in proportie de 58 – 62 %  si zinc intr-un procent de 32 – 38% iar un procent foarte mic din alte materiale.

Calitatea bateriei este un aspect mai important si decat pretul, asadar daca iti doresti sa achizitionezi cea mai buna baterie baie atunci  de acestea trebuie sa tii cont.