Ghid complet pentru o manichiură perfectă acasă

18 aprilie 2024
Autor:
Content SEO

Realizarea unei manichiuri acasă este o modalitate excelentă de a te relaxa și de a-ți păstra unghiile frumoase fără costul unui salon. Cu instrumentele potrivite și puțină practică, poți obține unghii impecabile în confortul propriului tău cămin. Iată un ghid pas cu pas pentru a te ajuta să realizezi o manichiură perfectă acasă.

Pregătirea unghiilor

Primul pas în realizarea unei manichiuri este pregătirea unghiilor. Acesta este esențial pentru a asigura că manichiura ta va dura mai mult timp.

 1. Curățarea unghiilor: Începe prin a îndepărta orice urmă de ojă veche cu un dizolvant de ojă bun, preferabil fără acetonă, care este mai blând cu unghiile și cuticulele.
 2. Formarea unghiilor: Folosește o pilă de unghii pentru a da forma dorită unghiilor tale. Pilirea trebuie făcută într-o singură direcție pentru a evita exfolierea.
 3. Îngrijirea cuticulelor: Aplică un ulei sau cremă pentru cuticule și masează bine. Împinge cuticulele înapoi cu un bețișor de lemn sau o spatulă metalică destinată acestui scop. Evită să tai cuticulele, deoarece acest lucru poate crește riscul de infecție.
 4. Exfolierea: Folosește un scrub de mâini pentru a exfolia pielea și a îndepărta celulele moarte ale pielii, ceea ce va face mâinile mai netede și mai tinere.
 5. Hidratarea: Aplică o cremă hidratantă pe mâini și unghii pentru a le menține hidratate și sănătoase.

Aplicarea ojei

Potrivit revistei divamag.ro, după ce unghiile sunt pregătite, urmează aplicarea ojei. Acesta este momentul în care tehnica contează cel mai mult.

 1. Baza: Începe cu o bază de protecție care va ajuta la prevenirea pigmentării unghiilor și la aderența mai bună a ojei.
 2. Oja: Aplică oja în straturi subțiri. Începe de la baza unghiei și trage pensula lin spre vârf. Asigură-te că acoperi întreaga suprafață a unghiei. Este mai bine să aplici două straturi subțiri decât unul gros.
 3. Top coat: Aplică un strat de top coat pentru a sigila culoarea și a adăuga luciu. Top coat-ul va ajuta de asemenea la prelungirea duratei manichiurii.

Sfaturi pentru o manichiură durabilă

Pentru a-ți maximiza durata manichiurii, iată câteva sfaturi utile:

 1. Evită apa caldă: Apa caldă poate slăbi aderența ojei de unghii. Încearcă să porți mănuși de cauciuc când speli vasele sau faci curățenie.
 2. Întreținerea regulată: Aplică un strat suplimentar de top coat la fiecare câteva zile pentru a preveni ciobirea ojei și pentru a-i menține strălucirea.
 3. Evitarea produselor pe bază de alcool și solvent: Acestea pot deteriora manichiura. Folosește în schimb săpunuri blânde și creme hidratante.
 4. Folosirea uleiului de cuticule: Uleiul de cuticule aplicat zilnic poate ajuta la hidratarea unghiilor și cuticulelor, prevenind crăparea și exfolierea.

Realizarea unei manichiuri frumoase acasă este un mod plăcut de a te răsfăța fără a cheltui sume mari la salon. Prin urmarea acestor pași și practicând, vei putea să-ți perfecționezi tehnica și să te bucuri de unghii frumoase și bine îngrijite în orice moment.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram