Ghid complet despre analizele de sarcina: Ce trebuie sa stii

17 noiembrie 2023
Autor:
Suits Advertising

HomepageSarcina este o perioada speciala in viata unei femei, iar monitorizarea sanatatii atat a mamei, cat si a fatului este esentiala pentru o evolutie sanatoasa a sarcinii. Analizele de sarcina reprezinta o componenta cruciala in aceasta monitorizare, furnizand informatii valoroase asupra starii de sanatate a mamei si a dezvoltarii fatului. In acest articol, vom explora principalele analize de sarcina, importanta lor si cum pot acestea sa ofere ingrijiri preventive si informatii utile.

Testul de sarcina urinar (HCG):

Primul pas in confirmarea sarcinii il reprezinta testul de sarcina urinar, care detecteaza prezenta hormonului uman corionic gonadotropin (HCG) in urina. Acest hormon este produs de placenta si indica faptul ca o femeie este gravida. Testele de sarcina urinar sunt adesea disponibile la nivel comercial si pot fi realizate acasa.

Hemograma completa (CBC):

Analiza sangelui, cunoscuta sub numele de hemograma completa, furnizeaza informatii despre numarul de celule rosii si albe din sange, precum si nivelul de hemoglobina. Aceasta analiza este importanta pentru depistarea anemiilor, care sunt destul de comune in timpul sarcinii.

Analize de sange pentru grupa si Rh-ul sanguin:

Determinarea grupelor de sange si a factorului Rh este cruciala pentru evitarea complicatiilor legate de incompatibilitatea Rh dintre mama si fat. Aceasta informatie este esentiala pentru prevenirea bolii hemolitice a nou-nascutului.

Glicemia si testele de toleranta la glucoza:

Analizele de sange pentru glicemie sunt esentiale pentru depistarea diabetului gestational, o afectiune care poate aparea in timpul sarcinii si care necesita gestionare atenta pentru a evita complicatiile pentru mama si copil.

Analiza urinei:

Examinarea urinei ofera informatii importante despre starea renala si prezenta proteinelor sau a zaharului, ceea ce poate indica posibile probleme de sanatate ale mamei sau ale fatului.

Ecografia prenatala:

Ecografia este o modalitate non-invaziva de a vizualiza fatul si de a monitoriza dezvoltarea sa. Aceasta poate oferi informatii despre varsta gestationala, starea placentara, cantitatea de lichid amniotic si anomalii congenitale.

Profilul biofizic fetal (BPP):

BPP este o evaluare a starii de bine a fatului, inclusiv aspecte precum tonusul muscular, miscarile fatului, cantitatea de lichid amniotic si ritmul cardiac fetal.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram