fbpx

G DATA a lansat un instrument de detectie al programului spyware Regin

” Regin este un program de spionaj complex si sofisticat, ce permite atacatorilor accesul deplin si controlul total intr-o retea “, spune Eddy Willems, G Data Security Evangelist. ” Noi banuim ca malware-ul are in spate o resursa importanta, deoarece realizarea unui astfel de program necesita mult timp si o cheltuiala financiara uriasa.”
Script-ul G Data detecteaza spyware-ul
G Data Security Labs a reactionat imediat si a lansat un script care poate rula independent de solutiile de securitate implementate si poate identifica fisierele create de Regin si fisierele folosite pentru a identifica sisteme de fisiere virtuale. Pentru a rula scriptul, este necesar programul Python in versiunea 2.
Scriptul este adresat profesionistilor IT si expertilor.
Ce este Regin?
Regin este un program de spionaj ce are scopul de a sustrage informatii extrem de sensibile si confi-dentiale din retele cu potential mare, cum ar fi, institutii de stat, servicii secrete sau companii mari, si de a monitoriza obiectivele. Potrivit datelor actuale, au fost atacate obiective din 18 tari, printre care Germania, Rusia, Siria si India.
Informatii detaliate despre Regin si despre script gasiti pe blog-ul G Data.