Fundația Grupului Chèque Déjeuner a acordat 10 000 de euro pentru susținerea programelor sociale din România în cadrul unui parteneriat cu Up

23 februarie 2015

Fundația Grupului Internațional Chèque Déjeuner a acordat astfel, două sponsorizări de susținere pentru Asociația Valentina România și Asociația Ateliere Făra Frontiere în valoare de 5.000 de euro fiecare, pentru a continua programele sociale pe care le dezvolta: generarea și facilitarea locurilor de munca stabile și reintegrarea membrilor în societate.

„Astăzi am făcut operațională la nivelul României convenția cadru semnată de Ministerul Francez al Afacerilor Externe, Fundația Grupului Chèque Déjeuner și Fondation de France. Această convenție face posibile acțiunile comune de sprijinire a programelor care favorizează inserția socială și dezvoltarea de noi locuri de muncă, a programelor educative, a programelor de cercetare și inovare socială, a acțiunilor în domeniul sănătății, alimentației corecte și în favoarea dezvoltării locale durabile, a coeziunii și dialogului social”, a declarat François Saint-Paul, Ambasadorul Franței în România .

“Fundația Grupului Chèque Déjeuner sprijină astfel de cauze de peste 16 ani, susținând programe care luptă împotriva foametei, pentru drepturile copiilor și sprijinirea acestora în ceea ce privește educația, dar și programe dedicate sportivilor cu dizabilități. De aceea, este o onoare și o mare bucurie să putem contribui și în România la aceste proiecte care schimbă vieți. Acești tineri merită toată atenția și sprijinul nostru, iar pentru noi reprezintă un adevărat exemplu de perseverență și solidaritate”, a declarat Elena Pap, Director General Up România.
Jean-Philippe Poulnot, Președintele Fundației Grupului Chèque Déjeuner a declarat joi, în cadrul evenimentului găzduit de Reședința Franței: "Sunt încântat să fiu prezent în România pentru semnarea acordului oficial împreună cu Excelența Sa, Ambasadorul Franței în România. Acest lucru demonstrează activitatea excelentă între noi și, de asemenea, servește pentru a sprijini entitățile din România, Ateliere Fără Frontiere și Valentina. Este un succes, iar eu sunt încântat să anunț oficial că în 2015 vom fi în măsură să sprijinim noi structuri în România, cât si faptul că am decis să ne extindem în alte patru noi țări, în total șapte”.

Asociația Valentina România sprijină 100 de copii proveniți din familii defavorizate să urmeze o școlarizare normală. Obiectivul este de a-i susține pentru a avea un viitor mai bun.

Concret, 40 de copii sunt primiți în fiecare zi în cadrul centrului de zi pentru a fi ajutați să-și facă temele, pentru a desfăşura activități creative și artistice și pentru a primi o masă caldă. De asemenea, 60 de copii sunt sprijiniţi să frecventeze grădiniţa prin plata cantinei şi a rechizitelor. Familiile lor sunt, de asemenea, sprijinite în vederea reintegrării sociale și profesionale. Atelierul de croitorie MIA din cadrul asociației reprezintă proiectul pe care Up România a ales să îl sprijine, un program care permite femeilor cu situații sociale defavorizate să învețe croitorie pentru a se angaja ulterior.

Ateliere Fără Frontiere (AFF) este o asociație creată în 2008, având ca scop integrarea socială, profesională și civică a persoanelor aflate în mare dificultate. Cele trei misiuni ale asociației sunt: lupta împotriva excluziunii, protejarea mediului, solidaritatea pentru proiectele de educație și dezvoltare locală.

Remesh este cel de-al doilea proiect susținut de Up România, în care se reciclează materia primă provenita din mesh-uri outdoor sau bannere și se creează astfel genți, mape de conferință, truse de voiaj, penare etc., într-un mod unic.

Fundația Grupului Chèque Déjeuner:
Fundația Grupului Chèque Déjeuner a fost înființată în 1999 având ca scop promovarea dezvoltării de noi locuri de muncă și luptă împotriva tuturor formelor de excludere și discriminare. Astfel, aceasta susține inovarea socială, dezvoltare locală și durabilă și promovarea SSE și guvernarea democratică. Încă de la începuturile sale, a susținut mai mult de 600 de entități și a alocat peste 2.600.000 de dolari pentru acest buget.

Up România:
Up România a fost înființată în anul 2002 si deservește peste 20.000 de clienți. Beneficiind de experiența de 50 de ani a grupului Up, filiala din România oferă garanția unor servicii fiabile și performante. Portofoliul de produse Up România include tichetele de masă, tichetele cadou, tichetele vacanţă, tichetele de creșă și tichetele sociale.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram