fbpx

Forajul orizontal dirijat – o tehnologie accesibila tuturor

In economia globala curenta, viteza, costurile, fiabilitatea si grija pentru membrul inconjurator sunt esentiale in investitia in constructiile subterane care propulseaza economia. Cu ajutorul metodei de foraj orizontal dirijat se poate realiza si instala linii de electricitate, gaze, comunicatii, etc, fara a apela la metoda distructiva a escavarii.

Foraje orizontale Bucuresti

Orice forare orizontala are in spatele ei un sistem precis de masurare, precum Gyro, care asigura ca directia forarii este cea stabilita. Tehnologia de forare orizontala dirijata cuprinde trei etape specifice.

In prima parte cu ajutorul unui instrument special de sapare care are cap de sfredel se face forajul pilot. Cea de a doua etapa este pe sistem rotativ si cu ajutorul unui jet puternic de apa se face dislocarea terenului (largirea tronsonului efectuat in prima etapa) si consolidarea acestuia. In cea de a treia etapa se face doar dirijarea de la suprafata a tevilor / conducetelor / elementelor ce vor sa fie introduse in forajul executat. Acestea sunt facute fie prin teleghidaj, fie sunt trase de un cap de tragere atasat la prajini, conducta ramanand pozata in subteran.

Acest tip de foraj orizontal dirijat este recomandat in urmatoarele domenii de aplicativitate: drenarea unor ape subterane, canalizari, alimentari cu apa, transport produselor petroliere, subtraversari a unor zone sensibile sau a caror deterioarare pe baza de excavatie trebuie evitata (drumuri, cai ferate, cursuri de apa, zone protejate, piste), telecomunicatii si elemente ale retelei de termoficare.

Rezistenta fata de instabilitatea terenului, gradul scazut de invazivitate a mediului si terenului asupra caruia se efectueaza lucrarea, durabilitatea lucrarii si timpul redus de executie a lucrarii, fac din forajul orizontal dirijat una dintre metodele cele mai utlizate in ultima perioada.

Desi tehnologic, nu demult aceast procedeu era rezervat celor mai dificile si complexe lucrari de forare si pentru cele mai avangardiste proiecte de dezvoltare, aceasta tehnologie este acum disponibila publicului larg, fiecare dintre noi putand opta, cu ajutorul specialistilor in domeniu, la acest tip de tehnologia pentru efectuarea unei lucrari chiar in propria curte.

Daca doriti sa aflati mai multe despre foraje orizontale Bucuresti apelati cu incredere la specialistii nostrii care va vor raspunde la toate intrebarile si va vor da cele mai bune sfaturi pentru proiectele dumneavoastra. Accesati cu incredere cbs-subtraversari.ro