Foraje puturi – tot ce trebuie sa stii atunci cand ai nevoie de saparea unui put

denisipari puturi bucuresti ilfov

Exista zone la iesirea din orase unde nu este posibila alimentarea cu apa menajara sau pentru irigatii, asa ca este nevoie de realizarea unui foraj pe cont propriu, prin intermediul unei firme de foraje puturi.

Scenariul nu este unul nou, iar specialistii in foraje il cunosc deja: pentru a locui si pentru a-si desfasura activitatea in gospodarie, atat pentru menaj, cat si pentru irigarea gradinii sau livezii, oamenii vor avea nevoie de executia rapida a unui put. Astfel, inainte de a cumpara o proprietate care nu are un astfel de proiect realizat, asigura-te ca zona poate fi exploatata pentru saparea unui foraj.

Ce trebuie sa stie orice utilizator despre lucrarile de foraje puturi?

Decizia de a realiza un foraj reprezinta un demers necesar pentru a avea conditii minime de viata. Alimentarea cu apa este necesara desfasurarii zilnice a activitatilor din curte, pentru irigatii, dar mai ales pentru asigurarea apei de consum si igiena. Ce trebuie sa cunoasca utilizatorii, in special cei care se confrunta pentru prima data cu aceasta necesitate?

  • Va fi nevoie de intocmirea unei documentatii

Un foraj nu poate fi realizat decat dupa ce au fost realizate actele necesare autorizarii acestuia: cerere si documentele personale, extrasul cartii funciare, un plan realizat de catre o firma specializata in topografie, solicitarea unui certificat de urbanism de la primarie, autorizatia pentru constructie-executare puturi, studiul hidrogeologic, documentatie tehnica.

  • Forajul poate fi realizat doar dupa ce sunt obtinute anumite aprobari

Chiar daca cererile au fost transmise, iar o parte din documentatie este realizata, lucrarile de foraj put nu pot fi demarate pana ce nu sunt eliberate toate aprobarile, iar solicitantul nu a anuntat public la avizierul primariei data de inceput a lucrarilor cu o firma autorizata.

  • Un foraj optim poate fi realizat doar de o echipa autorizata

Ca in orice domeniu activ, si in domeniul forajelor este plin de oportunisti, care profita intocmai de lipsa de cunostinte a solicitantilor. Nu este vorba doar de saparea si tubarea unui put, iar apa nu va fi optima pentru consum, lucrarile de foraje puturi consta in elaborarea unui plan de lucru, dupa ce au fost efectuate analizele specifice si au fost emise aprobarile pentru a demara o astfel de lucrare.

Decizia de a contacta o firma de foraje fantani recunoscuta pentru rezultatele optime este astfel o conditie esentiala pentru siguranta consumului de apa potabila si pentru durabilitatea forajului. 

foraje-puturi-in-bucuresti si ilfov

Cat dureaza executia de foraje puturi pentru apa menajera si foraje pentru irigatii?

In functie de scopul utilizarii, forajul va fi realizat utilizand tehnici diferite, materiale diferite, iar durata de realizare se poate extinde cu cat adancimea de forare este mai mare. Specialistii recomanda insa ca si pentru puturile care sunt utilizate doar pentru apa menajera, sa fie realizate forajele de adancime medie/mari. In cazul puturilor cu adancimi mari, impuritatile sunt organice, iar riscul de contaminare este exclus.

Tehnica de forare este aleasa tinand cont de analiza hidrogeologica si litologia solului din zona in care este nevoie de foraj. Spre exemplu, pentru solurile moi, argiloase, cu pietris sau cu nisip, este recomandat un anumit procedeu de lucru, in timp ce pentru solurile semi-dure si dure se va opta pentru o alta tehnica.

Firmei de foraje ii vor fi de folos detalii specifice ale zonei, date obtinute eventual de la alte lucrari efectuate in zona (casele vecine). In plus, pentru a obtine un pret estimativ, este important sa se cunoasca adancimea si debitul de care este nevoie.

In cele mai multe cazuri, clientii solicita saparea unui foraj de adancime medie/mare, pentru a se asigura ca dispun de debitul potrivit pentru apa de irigatii si utilizare casnica.

Foraje Puturi Construct se numara printre companiile ce garanteaza calitatea lucrarilor de foraje puturi, putand fi contactati si pentru servicii conexe (decolmatari, denisipari, reabilitari puturi).

 

Contact Foraje Puturi Construct:

Nr. telefon – 0721 43 88 91 

Website – www.foraje-puturi-construct.ro  

Mail – contact@foraje-puturi-construct.ro