Fluoritul la Accent Bijuterii piatra casei curcubeului

1 mai 2014

Fluoritul, considerat "mineralul cel mai colorat din lume", se gaseste intr-o gama larga de culori, foarte atragatoare ochiului prin combinatiile sale picturale, cele mai comune fiind violet, albastru, verde, galben sau incolor.

Expus la lumina solara fluoritul lumineaza in intuneric avand proprietati fosforescente iar daca se expune la raze ultraviolete, va straluci fluorescent in mai multe nuante albastru-violet. O alta caracteristica a fluoritului este termoluminescenta, adica emiterea de radiatii luminoase datorita incalzirii moderate la o temperatura inferioara celei de incandescenta.

Fluoritul este un mineral care se topeste cu usurinta, numele derivand de la cuvantul latin "fluere", insemnand "a curge" sau "flux", fiind folosit in industria metalurgica, in special la topirea otelului, prin coborarea nivelul termic de topire al metalelor.

Potrivit legendelor populare, fluoritul a fost numit si "Casa curcubeului" datorita gamei vaste de culori ale cristalului care de multe ori cresc amestecate sau alaturate. Pe parcursul istoriei antice fluoritul a fost sculptat in statui, arta decorativa, amulete si talismane fiind descoperite in multe locuri din intreaga lume. Egiptenii au folosit de timpuriu fluoritul in esantioane colorate pentru a sculpta scarabei si multe dintre statuile lor de divinizare.

Prin asemanarea cu ametistul, romanii credeau ca daca beau alcool din cupe de fluorit nu se vor imbata sau ar impiedica o persoana interesata sa obtina informatii de la cel beat. Naturalistul si savantul roman Pliniu cel Batran a crezut ca fluoritul este o piatra foarte pretioasa, fiind martor cand imparatul Augustus a luat de la Alexandria o vaza foarte valoroasa din fluorit, alte vase de fluorit fiind duse la Templul lui Jupiter.

In materie de sanatate, in secolul al XVIII-lea, a fost folosit un amestec de apa si praf de fluorit pentru a atenua simptome ale bolilor de rinichi. Astazi este cel mai adesea folosit pentru imbunatatirea si clarificarea proceselor de gandire, fiind unul dintre putinele cristale vindecatoare care are forma caracteristica cubului, figura geometrica cea mai sugestiva pentru conceptul de ordine (uniformitate si disciplina).

Este un cristal talisman pentru zodiile Pesti si Capricorn dar si pentru cei nascuti in zodia Taur, Rac, Leu, Balanta.

Asa cum denota numele acestuia, fluoritul ne ajuta sa gasim "fluxul" pentru a merge cu el. Atunci cand vom recunoaste fluxul caruia i se adreseaza, aceasta piatra ne va ajuta sa il ducem la indeplinire, desi ea tinde sa detina un scop foarte exigent si precis. Fiind o piatra care ne ajuta sa spunem adevarul, este foarte buna la aducerea ordinii in haos, mai ales in gandirea haotica si este extraordinara in a ne ajuta la concentrare.

Reuseste sa faca acest lucruri uimitoare aprinzand intuitia, prin clarificarea gandurilor emotionale in timp ce ne creste receptivitatea, ne ajuta sa permitem imbratisarea adevarului, un lucru care, la randul sau, va permite alungarea haosului sau respingerea oricaror intruziuni.

Purtati bijuterii cu pietre de fluorit in culorile curcubeului, frumos alternante, deoarece bijuteriile din argint cu fluorit va vor ajuta sa va recunoasteti fluxul cu mai mare usurinta si sa va canalizati energiile catre obiectivele dumneavoastra.

Dorinta noastra este ca modelele Accent Bijuterii sa satisfaca cele mai rafinate si pretentioase gusturi.

Despre Comaccent
Datorita experientei de peste 22 de ani in domeniu, modelele „Accent Bijuterii” exceleaza nu doar prin design-ul deosebit ci si in privinta materialelor naturale folosite, prelucrate manual.
Modelele „Accent Bijuterii” se regasesc si in magazinul de la Piata Romana, str. Mendeleev nr.44 sect.1, Bucuresti.
In acest moment, pe langa vanzarea bijuteriilor din aur si argint, magazinul nostru va ofera si servicii de reparatii bijuterii. De luni pana vineri un bijutier profesionist va sta la dispozitie.
Comaccent va ofera posibilitatea de a oferi cadouri inclusiv partenerilor de afaceri, colaboratorilor, clientilor sau propriilor angajati, cu oferte speciale in functie de comanda Dumneavoastra.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram