FLO – the House of Fashion. Cum să închizi trecutul într-o capsulă modernă

De-a lungul timpurilor, cea mai mare preocupare a oamenilor creativi a fost conservarea frumosului în timp. Au încercat prin pictură, scris și muzică, dar nimic nu reușește să păstreze vie amprenta vremurilor apuse… doar locurile. Iată de ce, este demnă de admirație tenacitatea cu care unii arhitecți și designeri, prin proiectele lor, reușesc să conserve frumosul pentru generațiile viitoare.

În 2019, echipa de designeri AB + Partners a conceput și creat o veritabilă capsulă a timpului, în inima centrului vechi al Chișinăului. Este vorba despre proiectul „FLO – the House of Fashion”, un design de interior clasic, gândit ca un exercițiu de revitalizare a istoriei. Într-un volum de doar 85 m2 și cu un buget de 20.000 lire sterline, AB + Partners a creat un modul fashion într-o veche casă de importanță istorică, care anterior era un birou anost și sumbru.

În doar 3 săptămâni (da, acest lucru chiar distinge perseverența echipei), aceștia au reușit să remodeleze întreg spațiul. Au fost păstrate elementele de rezistență din arhitectura casei, fiind înlocuite finisajele și adăugată multă culoare, după modelul caselor nobiliare din însorita Italie.

Un moment relevant este și faptul că s-au păstrat elementele de structură. De exemplu, a fost conservată intact o sobă, iar în imediata sa apropiere a fost fixată o perdea pentru cabina de probă. Mobilierul minimalist a fost integrat foarte organic în întregul design interior, adăugând eleganță, dar și funcționalitate întregii încăperi.

Piesa de rezistență a întregului proiect este, cu siguranță, introducerea frescelor italiene pe tavanele încăperii. Acestea nu doar că au completat gama cromatică, ci au definitivat scopul prioritar al viziunii: o atmosferă unică, caldă, armonioasă și confortabilă, grație culorilor deosebite și stilului minimalis

În egală măsură, proiectul a fost și o reușită a investițiilor financiare, repartizate eficient, după cum urmează:

Eforturile conjugate ale echipei AB + Partners, dar și a partenerilor furnizori de materiale: MADLAB, Smartlight, Sto, au dat rezultatele scontate, proiectul „Flo – the House of fashion” fiind premiat în 2 concursuri prestigioase:

  • Premiul Big SEE este oferit de Zavod Big, o organizație independentă și non-profit, care încurajează dezvoltarea unei economii creative, leagă potențialele de dezvoltare ale societății și își propune să le confrunte cu provocările lumii moderne. Este forța motrice a Festivalului City of Design, a lunii proiectării și arhitecturii mari, precum și a revistei Hiše, și a revistei Lesarki Utrip.

  • International Property Awards este o competiție deschisă profesioniștilor din domeniul proprietății rezidențiale și comerciale din întreaga lume. Celebrează cele mai înalte niveluri de realizare de către companiile care operează în toate sectoarele industriei imobiliare. Un premiu de acest fel este o marcă de excelență cu renume mondial.

FLO – the House of Fashion” este un exemplu de design în care stilul minimalist vine la pachet cu elemente funcționale și stil memorabil. În mod evident, experiența cumpărăturilor într-un astfel de spațiu va deveni una de impact. Este de apreciat faptul că design-ul conceput a devenit și o completare reușită a misiunii Flo, de a oferi clienților obiecte vestimentare stilate, ceea ce denotă și relevă importanța rebranding – ului în consolidarea notorietății unei mărci. Cei care vor intra în această casă a modei nu doar vor achiziționa haine, ci vor colecta amintiri, intrând în pielea vechilor aristocrați italieni. Design-ul creat de AB + Partners și filosofia mărcii Flo sunt complementare, acestea punând accent pe extravaganță și stil, în cele mai bune tradiții ale vremii.

Prin urmare, este momentul oportun să apelați pentru un design interior clasic sau modern la AB + Partners, biroul de arhitectură aflându-se în inima capitalei bucureștene, pe bd. Nicolae Bălcescu 16, etajul 4.