Flexibil – o afacere mult mai profitabila cu sistemele pentru productie de la Senior Software

15 iulie 2021
Autor:
Senior Software

Flexibil a imbunatatit intreaga activitate de productie cu solutiile integrate APS si MES de la Senior Software. Producatorul de sisteme anti-vibratie a crescut profitabilitatea afacerii, toate operatiunile din fabrica sunt planificate in detaliu din cateva clickuri, iar angajatii sunt remunerati in functie de volumul si calitatea produselor realizate.

Flexibil, unul dintre cei mai importanti producatori europeni de sisteme anti-vibratie, a optimizat fluxurile de lucru din fabrica si a eficientizat productia cu ajutorul solutiilor Senior Software. Folosind sistemele APS pentru planificarea productiei si MES pentru managementul activitatilor de productie, compania din Maramures beneficiaza de:

  • Planificarea in detaliu a productiei, luand in calcul toate constrangerile
  • Gestionarea optima a volumului de comenzi, a materiei prime si capacitatii de productie
  • Monitorizarea eficienta a operatiunilor, vedere de ansamblu si control total
  • Trasabilitate completa pentru fluxuri de productie, materiale folosite, produse
  • Remunerarea angajatilor in functie de volumul realizat si calitatea produselor
  • Fluidizarea fluxului de date si acces in timp real la informatii actualizate
  • Operativitate crescuta si termene de livrare mai scurte
  • Vizibilitate asupra costurilor de productie / cantitati / timpi de lucru
  • Cresterea profitabilitatii afacerii

Clientii nostri au o metoda de a-si evalua furnizorii periodic, iar din momentul in care am implementat solutiile MES si APS, aceste note au crescut, in special la termenele de livrare. Inca un beneficiu important: desi implementarea a avut loc in 2020, profitabilitatea a crescut, fiind printre cele mai mari pe care le-a avut compania Flexibil.

Implementand MES si APS, Flexibil a dobandit o gestionare mult mai buna a materiilor prime, a capacitatilor de productie, ceea ce a dus implicit la cresterea productivitatii si a profitabilitatii. Avem control in timp real asupra tuturor fluxurilor de productie si o planificare eficienta a fiecarei operatiuni. Un alt beneficiu important este faptul ca putem controla foarte bine productivitatea fiecarei persoane, angajatii fiind platiti in functie de volumul si calitatea produselor realizate”, a mentionat Directorul General al companiei Flexibil, Daniel Borota.

Softurile de productie – primul pas catre Industry 4.0

Cu ajutorul sistemelor Senior Software, producatorul reuseste sa respecte intocmai retetele de productie (unele produse avand 15-20 de ingrediente) si timpii de executie, asigurand totodata trasabilitatea loturilor si calitatea produselor. De asemenea, fluxul de date a fost fluidizat, fabrica functionand in prezent la cel mai inalt nivel de eficienta.

”MES este o solutie deschisa ce se preteaza usor la integrarea cu diferitele sisteme si componente din cadrul firmei, fiind o baza pentru Industria 4.0, cea in care toate elementele comunica intre ele si se sincronizeaza unul cu altul.

Utilizand MES, asimilam in productie mult mai rapid diferitele produse noi. Putem refolosi ciclurile de productie de la produse vechi, putem crea combinatii intre produse, matrite si dispozitive sau centre de lucru, putem copia cicluri de productie de la produse existente.

In APS vedem numarul de comenzi disponibile si daca e nevoie sa ajustam capacitatea de productie, sa crestem sau sa reducem numarul de schimburi. Graficul Gantt ne ofera ”vederea din elicopter” asupra productiei, fiind o facilitate foarte utila. Acolo putem vedea orizontul de lucru disponibil pentru diferite masini si in momentul in care stim ca nu vom avea de lucru cu anumiti operatori sau anumite masini, resursele respective le putem realoca in diferite locatii”, a specificat Nicolae Borota, Director Tehnic - Flexibil.

Toate schimbarile din productia Flexibil sunt prezentate detaliat intr-un studiu de caz video realizat in cadrul companiei Flexibil:

Alte fabrici din Romania care utilizeaza cu succes sistemele pentru productie de la Senior Software sunt: Ecolor, Barum, Voestalpine, Sidem, TeraSteel, TeraPlast etc.

 

Despre Flexibil

Flexibil este un producator de componente si sisteme in domeniul tehnologiei anti-vibratiei si izolarii zgomotului, mare parte a acestora adresandu-se industriei feroviare. Infiintata in 1992, compania proiecteaza, testeaza si produce sisteme anti-vibratie din cauciuc si cauciuc-metal, asimiland in fabricatie peste 2500 de produse cu aplicatii speciale. Produsele (tampoane-compresie, bucse, suporti si nu numai) sunt exportate in tari din Europa, Asia si Orientul Mijlociu, compania inregistrand o cifra de afaceri de circa 7 milioane de euro.

Despre Senior Software

Senior Software este singurul furnizor de sisteme software din Romania cu un pachet complet de solutii integrate. Fondata in 2003, compania a realizat peste 450 de implementari de succes, utilizand cele mai noi tehnologii. Senior Software a pornit businessul cu o singura divizie, iar in prezent dispune de 6 divizii prin care implementeaza sisteme intuitive de tip ERP, BI, SCM, MES, E-commerce si Hardware. Compania isi desfasoara activitatea in patru locatii din Romania (Bucuresti, Constanta, Cluj, Iasi) cu o echipa formata din 160 de angajati.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram