Firmele brasovene isi pot reduce costurile folosind factura electronica

16 august 2010

Tot mai multe studii arata ca firmele care aleg sa foloseasca factura electronica pot realiza economii importante. Astfel, migratia catre facturarea electronica este de cativa ani pe agenda Institutiilor Europene si politicile de incurajare a acesteia sunt in crestere.

Facturarea electronica se refera la transmiterea unei facturi prin mijloace complet electronice. Astfel factura trebuie sa fie intr-un format in care datele pot fi procesate automat atat de emitent cat si de destinatarul facturii, eliminand complet procesarea manuala. De exemplu factura este transmisa direct din programul de contabilitate al emitentului si este importata in timp real in programul de contabilitate al destinatarului fara sa mai fie nevoie de introducerea manuala a datelor.

Prin lansarea proiectului Factura Verde in Brasov, factura electronica este acum disponibila si companiilor brasovene. Astfel firmele au acces la o solutie completa de facturare electronica, arhivare electronica si auditare operatiuni.

Unul dintre motivele fundamentale ale adoptarii facturarii electronice este reducerea costurilor. Astfel, prin automatizarea activitatii de facturare se reduc costurile cu plata angajatilor ce efectueaza procesarea manuala a facturilor, livrarea facturilor este garantata eliminand nevoia retrimiterii facturilor care nu au ajuns la destinatar, iar prin livrarea in timp real a facturii flux de numerar este imbunatatit. Mai mult decat atat se reduc costurile cu materiale precum hartia, plicurile sau tonerul de imprimanta si cu transportul. Folosind calculatorul de economii de pe site-ul FacturaVerde se poate calcula, in functie de numarul de facturi, economia anuala facuta de o companie care trece la facturile in format electronic.

Un alt motiv la fel de important este reducerea poluarii si includerea companiei in randul celor responsabile social. Astfel, Factura Verde pune la dispozitia tuturor un calculator ecologic unde se pot calcula resursele conservate prin trecerea la facturi in format electronic, cum sunt kg de hartie salvata, combustibil economisit, kg de CO2 care nu au poluat sau litri de apa uzata nearuncati in lacuri sau rauri.

Trimiterea facturilor se poate realiza direct din programul de contabilitate pe care clientul deja il foloseste printr-un modul de integrare creat special de furnizorul solutiei de facturare electronica. Alternativ, companiile care nu dispun de program de contabilitate, pot utiliza programe special create pentru crearea si trimiterea de facturi. Companiile brasovene pot accesa serviciul de facturare electronica complet gratuit folosind Factura Verde.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram