FastTrackIT oferă oportunități pentru cei atrași de domeniul tehnologiei informației

14 decembrie 2017
Autor:
European Advertising Holding S.R.L

Sectorul IT este tot mai atractiv pentru cei care își caută un job. Trăim în era IT, iar profesioniștii în acest domeniu sunt tot mai căutați, atât în țară, cât și în străinătate. Recompensele financiare constituie de asemenea un factor important, întrucât joburile în IT au salarii mult mai mari, comparativ cu alte domenii.

Pornind de la aceste premise, nu e de mirare că numărul celor care caută să se angajeze în IT este în continuă creștere. Mulți se întreabă însă dacă nu au pornit greșit, întrucât nu au urmat cursurile unei facultăți în acest sens, sau consideră că reorientarea profesională către un job în IT ar fi tardivă, în condițiile în care au deja câțiva ani de activitate într-un alt sector.

Răspunsul la aceste nelămuriri vine de la experți în domeniu, care oferă tuturor oportunitatea de a începe o carieră în domeniul tehnologiei informației. Indiferent dacă este vorba despre primii pași făcuți în această direcție sau despre o șansă de a o lua de la capăt prin reorientare profesională, specialiștii acestei platforme oferă acel punct de plecare, acea „rampă de lansare” constituită de cursurile la care pot apela doritorii.

Pe site-ul fasttrackit.org aplicanții pot găsi informații complete, răspunsuri și chiar motive pentru care într-adevăr merită să înveți programare, web design sau orice altceva ce te-ar putea atrage din segmentul IT.

Ce opțiuni au cei care aleg cursurile FastTrackIT?

Platforma fasttrackit.org pune la dispoziția celor interesați cursuri bine structurate, ce acoperă o gamă variată de opțiuni. Printre acestea se numără:

  • Curs web developer
  • Curs introductiv baze de date
  • Introducere în programare (Java)
  • Introducere în programare (C# .NET)
  • QA (Testare)
  • QA (Automation)
  • QA la distanță

Oportunitățile sunt deschise pentru oricine, după cum se poate observa. Restricțiile nu există, întrucât aplicanții nu trebuie să aibă neapărat pregătire în domeniu, cunoștințe de specialitate sau studii în acest sens. Chiar și cei care caută să se reorienteze profesional au astfel o șansă de a desluși tainele IT-ului, după cum menționează specialiștii fasttrackit.org.

Avantajele nu se opresc aici, întrucât solicitanții pot obține chiar și o diplomă de programator, acreditată și recunoscută în Uniunea Europeană, SUA și Canada.

Ce trebuie să știe un aplicant la cursurile FastTrackIT?

Dacă interesul pentru cursurile disponibile prin intermediul acestei platforme este în continuă creștere, aplicanții trebuie să cunoască și câteva alte detalii înainte de a alege oricare dintre opțiunile disponibile.

Cei de la FastTrackIT subliniază faptul că lipsa totală a cunoștințelor cu privire la domeniul IT nu reprezintă un impediment pentru un potențial cursant. Practic, toate cursurile preiau aplicantul de la 0 și nu există criterii ce ar putea limita opțiunile din acest punct de vedere. Totuși, cursurile sunt recomandate celor care au realmente dorința de a profesa în acest sector și care sunt dornici să progreseze învâțând tot mai mult.

Distanța nu este nicidecum un neajuns, chiar dacă sediul FastTrackIT este situat în Cluj Napoca. Pentru cursanții din alte locații există varianta cursurilor online, cu tutoriale video detaliate și suport oferit de către trainerii specializați prin intermediul email-ului. Pot fi organizate chiar și sesiuni de training în localități specifice de către trainer-ul cursului în cauză, dacă numărul cursanților este de minim 4.

Probabil una dintre cele mai frecvente întrebări a celor care aleg cursurile FastTrackIT se referă la opțiunile de angajare ulterioară în domeniul IT. Experții din spatele platformei aduc lămuriri în acest sens, menționând că rata de angajare a absolvenților cursurilor este situată între 30% și 80%. Procentajul rămas ar putea părea îngrijorător, însă există și cursanți care nu doresc să se angajeze, ori care sunt deja angajați și au ales un anumit curs strict pentru perfecționare.

Cei care aleg IT-ul ca drum profesional nu au nevoie de argumente. Pentru cei care se gândesc să se reorienteze către acest segment, există foarte multe motive ce îi pot convinge. Cert rămâne însă un singur fapt: în spatele tuturor beneficiilor de care au parte specialiștii în IT stau ore îndelungi de pregătire, muncă asiduă, pasiune și dedicare.

Trecerea către acest domeniu nu este ceva ce se întâmplă peste noapte, însă dacă există într-adevăr această dorință de a persevera, oportunitățile sunt deschise oricui. Specialiștii fasttrackit.org stau la dispoziția tuturor celor care vor să înceapă o carieră în IT ori care profesează deja în domeniu și vor să se specializeze.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram