fbpx

Fascinatia exercitata de operele lui Luchian indeamna cumparatorii sa achizitioneze lucrarile sale in prag de Sarbatori

Dupa ce Ulcica cu garoafe, semnata Stefan Luchian a fost adjudecata in cadrul licitatiei organizate de de Casa de licitatii si Galeria de arta AraArt in data de 3 decembrie la Casa Capsa pentru suma de 37.000 de euro, celelalte doua lucrari scoase la licitatie ale marelui artist au fost vandute in regim de galerie la numai cateva zile de la licitatie.

Fascinatia pentru operele lui Luchian ii indeamna pe iubitorii de arta sa achizitioneze picturile sale fie pentru bucuria personala, fie ca un cadou de elita pentru cei dragi.

Dupa cum bine stim, Luchian a fost in egala masura pictorul unor compozitii, peisagist, portretist si genial interpret al naturilor statice cu flori. Inaintea sa, Nicolae Grigorescu a aratat mai putin interes unui atare subiect. Stefan Luchian este, insa, artistul care preia tematica florilor si o dezvolta la un inalt nivel, transformand-o intr-un gen de sine statator in pictura romaneasca. Nu-i de mirare, asadar, ca Ulcica cu garoafe a fost printre cele mai ravnite tablouri ale licitatiei AraArt.

Prospetima si bogatia cromatica pe care artistul le stapanea atat de bine transpar si in lucrarea Merele, pastel pe hartie lipita pe carton, vanduta de Galeria de Arta AraArt pentru suma de 7.000 de euro, ulteror licitatiei.

Iar lirismul specific lucrarilor lui Luchian se face simtit in scena parca vie in fata ochilor nostri a dantelareselor care muncesc necontentit cu migala in tabloul omonim – Dantelaresele, un pastel pe carton subtire, vandut de Galeria de arta AraArt pentru suma de 3.600 de euro, tot ulterior licitatiei.

Lucrarile si detaliile tehnice pot fi studiate pe site-ul Galeriei de Arta si Casei de Licitatii AraArt.
***
Casa de licitatii AraArt s-a deschis in septembrie 2010, avand insa activitate de galerie inca din anul 2005. Galeria s-a remarcat in activitati de ambientare a diferitelor spatii cu lucrari de autor, prin participarea la proiecte ample precum “Cyber Museum”, alaturi de institutii culturale si educationale de referinta din Romania (Universitatea Nationala de Arte Bucuresti, Institutul de Istoria Artei, I.N.O.E. etc.). In plus, ofera consultanta de specialitate asupra starii de conservare si furnizeaza solutii de panotare corecta a lucrarilor din importante colectii private.