Am făcut un upgrade pentru performanță, fiabilitate și siguranță

21 septembrie 2020
Autor:
livepr

Utilizatorii LivePR.ro beneficiază de astăzi de un upgrade major al infrastructurii care susține platforma. În weekend, respectiv în perioada 19 – 20 septembrie am lucrat împreună cu partenerii noștri specializați în web hosting și infrastructură IT, SpeedHost.ro, la actualizarea părții tehnice a platformei LivePR.ro, actualizări necesare în contextul unei creșteri importante a traficului și, implicit, a nevoii de resurse.

Obiectivul nostru a fost și rămâne să oferim utilizatorilor noștri o experiență de utilizare fluidă și rapidă a unui suport performant atât din perspectiva vitezei, a fiabilității, dar și a securității.  În momentul în care nevoia pentru o infrastructură mai solidă a devenit una stringentă am demarat, împreună cu specialiștii SpeedHost.ro un proces de cercetare. Sluția trebuia să se încadreze într-un set strict de criterii care să ne asigure acoperirea nevoilor imediate, dar și spațiu pentru o creștere sustenabilă a platformei.

În urma unei analize atente a unei varietăți de soluții, am ajuns la NGINX, o soluție de server care asigură o viteză de 10 ori mai mare decât cea pe care o aveam înainte de actualizare. În același timp, vine cu un sistem de cache performant care asigură o viteză de reacție net superioară a platformei la comenzile utilizatorului.

Sesizam scăderi importante în ceea ce privește performanțele platformei LivePR.ro în anumite momente ale zilei în care traficul atingea vârfuri. În acele momente erau pe platformă atât utilizatori care lucrau la publicarea de conținut, cât și vizitatori care ajungeau din motoarele de căutare. De obicei, vârfurile de trafic se înregistrau în prima parte a zilei, până în jurul prânzului, după care se manifeste o scădere, urmând ca, pe parcursul după amiezii, traficul să înregistreze un nou vârf.

Chiar dacă sistemul funcționa, acea stare era una deficitară și nu putea fi sustenabilă pe termen mediu și lung. Acum, în urma investiției în infrastructură suntem pregătiți să susținem o nouă etapă de dezvoltare a platformei în condiții optime pentru utilizatori și vizitatori.

Din perspectiva hardware, infrastructura se bazează pe unități de stocare tip solid state drive (SSD) de generație nouă, la care se adaugă mai multă memorie pentru a putea susține nevoile de derulare simultană a operațiunilor platformei.

Soluțiile NGNIX sunt printre cele mai bune disponibile la ora actuală. Fiabilitatea lor a fost demonstrată în domeniul media. Unul dintre cele mai mari structuri de media din SUA, BUZZFEED, folosește pachetul de soluții pentru asigurarea funcționalității platformelor sale. În același timp, o serie de alte companii, ca ADOBE, WordPress sau ING folosesc NGINX, iar rata de satisfacție este una foarte ridicată.

Un alt motiv pentru care am decis să investim în infrastructură este dat de planurile de dezvoltare pe care le avem. Plănuim lansarea unor servicii noi care să vină în susținerea nevoilor de comunicare și promovare online a utilizatorilor noștri.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram