FACEM ECHIPA CU GABRIEL campanie umanitara pentru ajutorarea refugiatilor sirieni

26 iunie 2013

Gabriel Cateliu face parte din grupul voluntarilor care in ultimii ani au derulat numeroase proiecte de implicare sociala precum Fii Mos Craciun pentru o zi!, si care au constituit de curand Asociatia Create Yourself. Obiectivul asociatiei este sprijinirea tinerilor, oferindu-le atat posibilitatea dezvoltarii personale, cat si sprijinul pentru un trai mai bun. In acest sens, campaniile desfasurate de-a lungul timpului, s-au bucurat de o puternica sustinere publica, motiv pentru care isi doreste sa isi extinda activitatea si in zonele defavorizate din Siria.

Adina Mutar, jurnalist de profesie, cunoscand situatia dificila din Siria si ce impact catastrofal are razboiul asupra populatiei, a pornit o campanie pentru a debloca transporturile umanitare materiale, sistate de autoritatile turcesti. In luna aprilie s-a deplasat la granita dintre Turcia si Siria pentru a se interesa de soarta refugiatilor din Tabara Atma, (unde se afla peste 700 de copii, multi dintre ei orfani) situata la 300 de metri de granita, refugiatii de aici nefiind lasati sa intre pe teritoriul Turciei, unde taberele organizate sunt arhipline.

Starea de catastrofa absoluta in Siria, decretata de ONU, se agreaveaza in continuare. La ora actuala sunt 3,5 milioane de oameni dislocati care fug catre granite si raman blocati acolo.

Campania “Facem echipa cu Gabriel” este derulata pentru refugiatii din nord, ajutoarele umanitare intrand prin punctul de frontiera Bab al-Hawa. Acesti oameni, inclusiv cei din provincia Idlib, unde luna aceasta trupele lui Bashar au dat foc campurilor agricole, sunt dependenti de ajutoarele primite prin astfel de campanii derulate prin ziare si asociatii nonguvernamentale.

Gabriel, alaturi de Adina Mutar se vor deplasa la acesti oameni pentru a le acoperi o parte din neajunsuri. Nu exista prioritati in privinta ajutoarelor, decat de hrana si apa. Oricine ii poate ajuta sa supravietuiasca pana se va lua o masura la nivel international cu urmatoarele produse:

Alimente: apa, faina, orez, paste fainoase, zahar, carne de pui si de vita la conserve (neperisabile), etc.
Uz casnic: sapun, detergenti, sampon (inclusiv sampon anti-paduchi), prosoape, etc.
Panze: panza la metraj (femeile au cel mai mult de suferit pentru ca au specificul lor de imbracaminte si le-ar ajuta panza bruta), cearsafuri, haine de copii, haine de barbati, panze impermeabile pentru protejarea corturilor, tifon, covorase de acoperit plasticul corturilor, saci de rafie, ata de cusut, ata de lucru, ace de cusut etc.
Special pentru copii: rechizite de scoala, carti de colorat, creioane colorate, jucarii, jocuri pentru grupuri, etc.

Ne dorim ca prin aceasta actiune sa ridicam un semnal de alarma in ceea ce priveste conditiile de trai din zonele defaforizate si sa trezim constiinta in randul oamenilor.
(Gabriel CATELIU)

Daca vrei sa te alaturi echipei lui Gabriel, te asteptam sa ne contactezi:

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram