Fabrica de baterii auto Rombat face noi investitii

26 august 2015
Autor:
PETZ WEB CONSULTING SRL

Producătorul de acumulatori auto Rombat, controlat de grupul sud-african Metair, va investi în acest an 2,5 mil. euro în modernizarea atelierului de formare a bateriilor auto, din cadrul fabricii de la Bistriţa.

Cea mai importantă investiţie a bistriţenilor, în valoare de 17 mil. euro, a fost finalizată în urmă cu doi ani şi a presupus con­struirea unei fabrici de baterii auto Rombat pentru maşinile cu tehno­logia Start/Stop (sistemul opreşte motorul atunci când maşina staţionează şi îl porneşte automat când şoferul ridică piciorul de pe ambreiaj sau de pe frână, la modelele cu transmisie automată). În urma acestei investiţii, capacitatea de producţie a companiei a crescut cu 700.000 de baterii, până la 3,3 milioane de unităţi pe an.

Rombat a înregistrat în 2013 o cifră de afaceri de peste 305 mil. lei (68,6 mil. euro), un câştig net de aproape 18,5 mil. lei (peste 4 mil. euro), cu un număr mediu de 679 de angajaţi, conform site-ului Ministerului Finanţelor. În prezent, pentru fabrica de acumulatori de la Bistriţa lucrează 723 de angajaţi.

*sursa: Ziarul Financiar

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram