fbpx

Extractiile dentare si implanturile- unele dintre cele mai cunoscute interventii stomatologice

serviciul de chirurgie dentara

Interventiile stomatologice sunt importante pentru tine pentru a putea avea un zambet frumos si dinti sanatosi. Tratamentele cele mai cunoscute sunt cele legate de cariile dentare. Apoi sunt des intalnite extractiile pentru situatiile in care este necesar acest lucru. Implanturile sunt din ce in ce mai cunoscute si apreciate pentru beneficiile lor. Ramura numita chirurgie dentara cuprinde mai multe tipuri de proceduri. Chirurgul poate face si extractii si implanturi, avand specilizare diferita pentru fiecare tip de serviciu pe care il ofera. Clinica Optim Dental ofera servicii de inalta calitate si te ajuta sa obtii o dantura impecabila. Iata cateva aspecte legate de extractiile dentare si despre implanturi, pentru ca tu sa poti accesa solutiile potrivite pentru tine:

Implanturile dentare si importanta lor

Atunci cand lipsesc total anumiti dinti, este importnt sa ii inlocuiesti la timp. Daca nu vei face procedura in timp util, este posibil ca ceilalti dinti sa migreze si sa ai mult mai multe probleme. Poti face o vizita la medicul specialist, care te va indruma catre CT si iti va propune un plan de tratament. Este important sa discuti toate detaliile si sa pui intrebarile pe care le ai. Medicul o sa te ajute sa intelegi procedura si o sa te sfatuiasca sa iei deciziile corecte. Implanturile arata exact ca un dinte normal si sunt foarte rezistente. Ele pot sa te ajute sa mesteci corect, sa ai o digestie adecvata datorita functiei lor. Implanturile au beneficii majore estetice. Ele sunt realizate din materiale care au durata mare de viata. Astfel, daca ai un ritual bun de intretinere si ingrijire, o sa le poti folosi pe parcursul anilor.

Extractiile dentare – cand le faci si cum ingrijesti locul extractiei

Extractiile dentare se realizeaza de catre medicul chirurg prin serviciul de chirurgie dentara. Ele reprezinta indepartarea completa a dintelui sau maselei. Sunt alese extractiile ca procedura medicala, atunci cand distructia este prea mare sau cand nu se mai poate salva. Exista si extractii realizate in scop estetic si functional. Un exemplu in acest sens este cel legat de extractiile care se fac pentru a facilita indrepatarea dintilor cu ajutorul unui aparat dentar.

Extractiile se realizeaza sub anestezie locala si sunt complet fara nici o durere. Locul extractiei trebuie ingrijit corespunzator, conform indicatiilor medicului. Este nevoie sa nu mananci anumite alimente care pot afecta rana formata si pot impiedica formarea cheagului. De asemenea trebuie sa cureti delicat zona cu atentie, asa cum iti va indica stomatologul.

Clinica Optim Dental te astepta la consult de specialitate pentru orice gen de problema sau pentru profilaxie. Astfel, o sa poti avea parte de servicii de calitate superioara si de suport permanent.