fbpx

Esti o persona introvertita? Iata ce trebuie sa stii

Poate ca este momentul sa va definiti personalitatea si sa realizati o lista cu lucrurile pe care dotiti sa le schimbati in anul ce urmeaza. Fie ca este vorba de locul de munca sau modul nostru de actiune, este bine sa determinam daca suntem o persoana introvertita sua extrovertita. Probabil ca pana la momentul in care veti fi pus intr-o anumita situatie nici nu veti stii care este personalitatea dumneavoastra.

Persoanele extrovertite sunt usor de observat, de obicei, in cadrul evenimentelor sociale, astfel incat lucrurile precum crearea de prietenii sua cunostinte nu reprezinta un efort prea mare pentru ei. Dar nu va ingrijorati, daca sunteti mai introvertit, aveti inca multa putere in cariera voastra. Nu trebuie sa va schimbati, unii dintre cei mai de succes oameni sunt introvertiti.

Aflati tipul dvs. de personalitate
Acest test de personalitate gratuit este unul dintre cele mai bune , va va oferi o imagine completa a cine suntei, ce va motiveaza si cariera sua locul de munca care vi se potriveste. Incepeti prin a va imagina cine sunteti cu adevarat, luati-va cincisprezece minute din zi sa stati linistit si sa va ganditi cu adevarat la intrebari, ati putea fi surprinsi de personalitatea pe care o aveti si gasiti ca va indreptati mai mult spre un introvertit.

Intelegerea ce fel de introvertit sunteti, va va ajuta pe termen lung. Nu numai ca va intelegeti pe voi insiva, dar va va ajuta, de asemenea, sa comunicati mai bine cu apropiatii sau cu persoanele cu care lucrati.

Transformati punctele slabe in puncte forte
Pesroanele introverite isi pied mai rapid interesul fata de anumte lucruri, de aceea trebuie sa inveti sa ai incredere in propriile forte, sa reevaluezi lucrurile pe care le consideri o slabiciune si sa comunici cat mai mult cu cei din jurul tau.

Determina care sunt limitele tale
Stii ce poti face. Unii oameni primesc energie de la ceilalti, in timp ce altii se simt acaparati de ei. Unii oameni iubesc sa comunice, iar altii se tem de asta. Nu spuneti lucruri pe care stiti ca se vor afla sau va vor face sa va simtiti incomod. Patreaza un echilibru intre a fi realist si temator.

Folositi social media pentru a va dezvolta personalitatea
Cel mai bun lucru despre a fi introvertit in zilele noastre este ca puteti utiliza internetul pentru a continua. Retelele pot fi preluate online, conexiunile pot fi facute prin intermediul LinkedIn si puteti practica socializarea cu ceilalti, mult mai usor. Twitter este un instrument de conversatie excelent pentru cei care sunt de obicei distrasi de oameni si nu pot tine pasul cu mai multe conversatii. Dupa o perioada in care ati discutat online, este mult mai usor sa porti o discutie fata in fata cu o persoana.