Este un moment bun sa faci o investitie imobiliara? Opinia profesionistului

14 decembrie 2020
Autor:
Atelierul de Creatii Digitale

Investitia in domeniul imobiliar este considerata una dintre cele mai sigure investitii. Insa exista si situatii in care piata imobiliara poate avea o scadere accentuata. Astfel de situatii se refera la crize economice precum cea care a inceput in anul 2008 sau la diferite conflicte armate. Din fericire in tara noastra suntem feriti de astfel de conflicte, dar criza economica din 2008 a afectat serios piata imobiliara in anii imediat urmatori.

Investitii imobiliare in contextul Covid-19

Anul 2020 a inceput cu estimari din partea specialistilor in imobiliare cu privire la o crestere semnificativa a acestei piete. Dar aceste estimari au fost date peste cap de pandemia de coronavirus care incepand cu luna martie a dus la impunerea unor restrictii majore in cadrul starii de urgenta impuse de autoritati. Datorita incertitudinilor survenite ca urmare a tuturor masurilor si restrictiilor in contextul pandemiei de Covid-19 foarte multe persoane care erau interesate in a investi in imobiliare au ales sa mai astepte sau chiar sa renunte la o astfel de investitie

De cealalta parte, daca intrebam un profesionist in piata imobiliara din tara noastra si in tranzactii imobiliare vom afla ca acesta considera oportuna o investitie in imobiliare chiar si in acest context epidemiologic. Conform specialistilor in domeniul imobiliar, in prezent pe aceasta piata exista o supraoferta atat in domeniul vanzarilor de apartamente, cat si in ceea ce priveste oferta de inchirieri de astfel de imobile. Tocmai de aceea achizitia unui astfel de imobil poate reprezenta o investitie foarte inspirata si care sa fie avantajoasa pe termen mediu si lung.

De asemenea, in opinia specialistilor in piata imobiliara o alta investitie oportuna o reprezinta imobile de tipul off-plan, acele proiecte imobiliare care debuteaza acum si care urmeaza a fi livrate intr-un interval de 1-2 ani de zile. O astfel de investitie poate fi de asemenea foarte rentabila datorita faptului ca se asteapta ca odata cu gasirea remediilor pentru pandemia de Covid-19 lucrurile sa isi revina la o normalitate si astfel lucrurile sa evolueze intr-o maniera pozitiva inclusiv pe piata imobiliara.

Alege proprietatea imobiliara potrivita si pe masura bugetului

Chiar daca cu totii ne dorim sa locuim intr-o casa la care am visat, trebuie spus ca atunci cand vine vorba despre o investitie imobiliara este bine sa avem in vedere opinia unui specialist. Mai ales in contextul in care pandemia de coronavirus ne-a aratat cate incertitudini pot exista din punct de vedere economic, profesionistii in tranzactiile imobilare recomanda ca in momentul in care ai luat decizia de a achizitiona un apartament, o casa sau un teren, sa ai in vedere bugetul avut la dispozitie.

Pentru cei care isi doresc sa achizitioneze un apartament sau o casa este important daca acestia urmeaza sa locuiasca acolo imediat sau intr-un viitor mai indepartat. Acest lucru este important pentru a estima costurile atat cu investitia imobiliara, cat si costurile cu traiul zilnic in prezent. Mai mult, in contextul economic cu multe incertitudini care a rezultat in urmarea pandemiei de coronovirus, specialistii recomanda prudenta in decizia de a achizitiona un imobil si urmarirea cu atentie a statisticilor si informatiilor cu privire la evolutia preturilor, dar mai ales cu privire la estimarile specialistiilor in imobiliare.

Dispui de bugetul necesar pentru a achizitiona un apartament, o casa sau un teren astfel incat sa investesti in domeniul imobiliar? Ai incredere in opinia profesionistilor care sugereaza ca si in contextul pandemiei de Covid-19 este un moment oportun pentru o astfel de investitie? Atunci poti avea in vedere oferta de proprietati imobiliare pusa la dispozitie de site-ul imo24.ro. Aici vei putea gasi foarte multe oferte din domeniul imobiliarelor, oferte potrivite pentru toate tipurile de bugete.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram