Este necesara o lege a Fondurilor Alternative de Investitii? Dar o lege speciala a SIF urilor si pentru Fondul Proprietatea?

9 martie 2016

Noua legislatie pentru fondurile alternative de investitii (FIA) creeaza un plus de transparenta a activitatilor acestora, ceea ce poate conduce la o piata mai puternica prin atragerea unui numar mai mare de investitori si a unor sume considerabil sporite fata de locurile unde transparenta este mai redusa. Transparenta este obligatorie chiar si in cazul societatilor necotate din portofoliul fondurilor.
De asemenea, in urma autorizarii FIA, administratorii acestor fonduri vor detine pasaport european si vor putea administra fonduri si in alte state membre.
Participantii la eveniment vor dezbate impreuna cu reprezentanti ASF, SIF-urilor si ai altor fonduri de investitii daca este necesara schimbarea obiectului principal de activitate pentru respectarea dispozitiilor Legii nr. 74/2015, despre conflictele de interese din perspectiva AFIA/FIA si managementul riscului, dar si despre obligatiile de transparenta si raportare ale AFIA/FIA.

Fondurile alternative de investitii din Romania sunt acele A.O.P.C. infiintate in Romania care atrag capital de la cel puţin 2 (doi) investitori, in vederea plasarii acestuia in conformitate cu o politica de investitii definita in interesul respectivilor investitori si care indeplinesc anumite conditii stipulate de Legea 74/2015. In aceasta categorie se inscriu Societatile de Investitii Financiare (SIF), Fondul Proprietatea, dar si fondurile de headging si private equity.
Vor participa in calitate de speakeri: Mircea Ursache, Vicepresedinte Autoritatea de Supraveghere Financiara, Florentina Boboc, Director, Directia Reglementare Autorizare din ASF, Cristian Dutescu, Presedinte OPPC si Partener la Dutescu & Partners, Ana Bobirca, Partener al Central European Financial Services, Radu Hanga, Presedintele Asociatiei Administratorilor de Fonduri (AAF), Mihai Fercala, Presedintele SIF Transilvania.
Partenerii care sustin acest eveniment sunt SIF Translivania, SIF Moldova si AAF.
Participarea este gratuita pe baza de inscriere si validare.
Eveniment organizat cu sprijinul agentiei de PR, Concord Communication SRL.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram