Energie electrică la prețuri avantajoase

27 noiembrie 2020
Autor:
Digital Metrics

Cu siguranță mulți dintre noi doresc să se bucure de energie electrică la prețuri avantajoase, iar soluția în acest sens este energia eoliană. Despre energia eoliană, putem spune că a devenit tot mai populară la nivel mondial, dar și în țara noastră. Acest lucru s-a întâmplat și ca urmare a faptului că în România există zone ce îndeplinesc toate condițiile necesare pentru producerea energiei eoliene. Instalațiile eoliene sunt din ce în ce mai apreciate, deoarece oferă o putere de producție a energiei electrice foarte mare, fiind de asemenea energie verde, obținută într-un mod prietenos cu mediul. Această alternativă este una excelentă pentru a reduce utilizarea combustibililor fosili sau a altor mijloace care poluează. 

Referitor la energia eoliană, putem spune că vântul reprezintă mișcarea aerului dintr-o zonă de înaltă presiune, într-o zona cu presiune scăzută. În momentul în care aerul cald urcă, aerul mai rece se va deplasa pentru a umple golul. Vântul a fost de multe ori folosit ca sursă de energie pentru oameni, oferind beneficii multiple și în ceea ce privește crearea energiei eoliene. Vântul reprezintă cu siguranță o resursă de energie verde, fiind de asemenea inepuizabilă. Pe de altă parte, aceste turbine eoliene, sunt cele ce oferă un procent din ce în ce mai mare din energia lumii.

Generarea energiei electrice din surse eoliene, utilizează vântul și fluxurile de aer ce se formează în mod natural în atmosfera noastră. Acest lucru se realizează prin intermediul turbinelor eoliene. 

Există trei tipuri principale de astfel de turbine, printre care putem aminti de cele utilizate la scară largă. Aceste tipuri de eoliene au capacități cuprinse între 100 de kilowați și zeci de megawați, de la care energia electrică este livrată în rețeaua națională. Pe de altă parte,există și turbinele eoliene mici, sub 100 de kilowați, ce sunt folosite mai des pentru a alimenta o casă, o fermă, sau o întreprindere de mici dimensiuni. Totodată, trebuie să amintim și de sistemul eolian offshore. Aceste tipuri de turbine eoliene utilizate în parcurile offshore sunt mai mari decât cele terestre, ceea ce înseamnă că pot genera și mai multă energie.

Energia eoliană oferă avantaje multiple în ceea ce privește utilizarea, iar costurile pentru energia electrică se reduc de la an la an datorită dezvoltărilor tehnologice. Pe de altă parte, un alt mare avantaj al energiei eoliene este reprezentat de faptul că produce energie verde, ceea ce este foarte important pentru a păstra resursele naturale și pentru a evita poluarea. 

 

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram