Elevi și studenți: de ce este încă important să folosiți un compas și o rigla

15 septembrie 2022
Autor:
Ori-cine

Aceasta este o întrebare pe care profesorii de școală generală, liceu și facultate o tot primesc din când în când. Acum, avem explicația detaliată completă și răspunsul pentru toți cei care sunt interesați!

 

Un compas și o riglă sunt mai importante în construcția structurilor geometrice decât alte instrumente de desen, cum ar fi riglele și ratractorii. Asta pentru că pașii făcuți cu compasul și rigla nu pot fi văzuți la prima vedere și această situație devine o problemă pentru elevi.

Istoria compasului de desen

Un instrument de desen tehnic numit compas de desen este utilizat pentru a desena cercuri sau arcuri. Acest instrument poate fi utilizat și pentru măsurarea distanțelor sau mai precis a distanțelor de pe hărți. În afară de aceasta, compasurile de desen sunt folosite în navigație, matematică, desen și în orice multe alte discipline.

 

Mânerul unui compas de desen are o lungime de aproximativ 1,25 centimetri și este făcut astfel încât utilizatorii să îl poată prinde între degetul mare și degetul arătător.

 

Materialele din care sunt fabricate compasurile sunt de obicei din plastic sau metal. Compasul de desen are două părți conectate printr-o balama, astfel încât raza cercului care este desenat poate fi ajustată și modificată. De obicei, la capătul unei părți se află un ac, iar la capătul celeilalte un creion.

 

Primele compasuri de desen au fost găsite în săpăturile arheologice din Roma antică. Fiecare compas de desen înainte de secolul al XVIII-lea nu avea un creion, ci un ac în loc, astfel încât să zgârie suprafața. Până în secolul al XX-lea, compasurile de desen au fost răspândite pe scară largă în întreaga lume.

 

În prezent, datorită dezvoltării programelor de proiectare asistată de calculator sau CAD, utilizarea compasului de desen este redusă, dar acesta își găsește în continuare utilizarea în școli, licee și facultăți pentru predarea desenului tehnic și a geometriei.

De ce este important compasul în geometrie?

Un compas este utilizat în matematică, desen și schiță pentru a crea arcuri, cercuri sau alte figuri geometrice care pot fi determinate prin măsurarea segmentelor de dreaptă care se intersectează. Un compas poate fi folosit pentru a bisecta linii, pentru a găsi puncte medii și pentru a ajuta la rezolvarea problemelor în geometrie.

 

Care sunt avantajele folosirii compasului și a riglei față de tehnologie? S-a demonstrat că elevii care folosesc un compas și o riglă se descurcă mai bine la matematică și rețin ceea ce au învățat.

Care sunt avantajele utilizării tehnologiei în detrimentul compasului și a riglei de mână? Tehnologia oferă și ea unele avantaje față de un compas și o rigla de mână. În primul rând, este mai precisă, mai rapidă, mai clară/mai curată și, dacă ați făcut-o bine, va fi perfectă.

 

Totuși, elevii și studenții vor profita la maximum de o lecție dacă tehnologia este folosită doar atunci când îmbunătățește lecția, nu când o domină. Exersarea manuală a conceptelor pe hârtie cu un compas, o riglă și un stilou Parker este de neînlocuit la ora de matematică. Nu este doar un mijloc mai eficient de a arăta munca, ci și mai eficient pentru reținerea informațiilor.

 

De ce este folosirea unei rigle și a unui compas mai bună decât un program de desen? Cu un compas și o riglă puteți face lucrurile direct la obiect. Aveți toate materialele de care aveți nevoie și nu trebuie să vă faceți griji cu privire la întreruperile involuntare. Cu un program de desen ușor se poate întrerupe internetul, se poate întrerupe curentul sau vi se poate strica aparatul!

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram