Efectul fructelor si sucurilor asupra dintilor

stomatologie pentru copii

Ceea ce este recunoscut ca fiind bun pentru corpul uman, ar putea fi, de fapt, rau pentru dinti cauzand probleme serioase la nivel oral.

Consumul de alimente sanatoase pentru copii, precum fructele si sucurile, au efecte benefice, dar excesul poate cauza probleme. Citricele si sucurile, in special, au potentialul de a avea un rezultat nefast asupra sanatatii dentare, cantitatea de zahar si acid eliberate de fructe, fiind uluitoare. Este, prin urmare, inteleapta decizia de a limita copiii in ceea ce priveste consumul de sucuri de fructe, chiar daca acestea sunt natuale. In caz contrar, aciditatea poate incepe sa afecteze smaltul dintilor.

Acest lucru devine o problema atunci cand oamenii au ideea ca pentru a ameliora efectul sucurilor, dintii ar trebui periati activ dupa fiecare masa si dupa fiecare pahar de suc baut. Este important ca periajul sa se intample dimineata si seara sau la distanta de o ora dupa fiecare masa. Agresivitatea in periaj este si ea daunatoare, asa ca se recomanda ca acesta sa fie bland.

Este responsabilitatea fiecarei persoane sa mearga la dentist in mod regulat, dar sa duca si copiii la o stomatologie pentru copii pentru ca stomatologul sa poata identifica si recunoaste semnele timpurii ale eroziunii dentare, apoi sa le administreze tratamente corespunzatoare. Specialistii pot oferi recomandari pentru a preveni problemele grave cauzate de eroziunea smaltului. Masurile de precautie complementare, cum ar fi utilizarea apei de gura sau pur si simplu, consumul de lapte/apa sunt cele mai simplu de abordat.

Pedodontie in Bucuresti | stomatologie pentru copii | stomatologiecopiisector3.ro

pedodontie in Bucuresti

Unii copii sunt mai expusi riscului de degradare a smaltului dentar decat altii, asadar nimeni nu poate spune cine va avea probleme si cine nu, din acest motiv recomandarile de mancare sanatoasa si raport echilibrat intre alimente trebuie sa fie acelasi pentru toata lumea. Preventia este cea mai buna solutie, iar adoptarea obiceiurilor sanatoasa este cea mai buna aparare impotriva eroziunii smaltului dentar si a altor probleme legate de sanatatea orala.

O pedodontie in Bucuresti cu stomatologi buni si recomandari actuale este Dental Crown Health. Aici va puteti programa copiii accesand http://www.stomatologiecopiisector3.ro/ sau apeland la numerele de telefon afisate pe site!