Efectele sforaitului asupra sanatatii dentare

12 iunie 2018
Autor:
S.C. Allproweb Computer SRL-D

Sforaitul nu este doar o problema de zgomot, ci este una care poate provoca o serie de probleme dentare, cum ar fi cariile. Echipa de la cabinetul stomatologic din sector 6, Plaza Dent, doreste sa aduca la cunostinta faptul ca sforaitul poate cauza carii si alte probleme dentare.

Cand se afirma ca sforaitul cauzeaza carii dentare, asta nu inseamna ca actul in sine de a sforai duce la aparitia cariilor, ci problemele si cariile sunt cauzate de gura cascata. Persoanele care sforaie experimenteaza si o situatie severa de gura uscata, motiv pentru care apar cariile si alte probleme.

Gura uscata cauzeaza probleme dentare deoarece reduce umiditatea tesutului oral si scade productia de saliva. Saliva si umiditatea, in general, sunt folosite pentru a curata in mod natural gura de bacterii daunatoare care pot produce carii. Daca umiditatea este redusa si productia de saliva a scazut, bacteriile pot sa prospere si sa provoace o serie de probleme, de la caderea dentara, respiratie urat mirositoare, infiectii, rani si boli gingivale.

Unii oameni au un risc mai mare de a experimenta sforaitul decat altii si acestea pot fi: barbatii, persoanele cu varsta de peste 40 de ani, femeile gravide, oricine are un istoric familial de sforait, persoanele supraponderale, cei care se confrunta cu anumite probleme de sanatate ca alergiile, infectiile sinusale sau apneea.

Daca stiti ca sforaiti, nu ar fi o idee rea sa programati o consultatie la un medic stomatolog pentru o consultatie de rutina si o curatare profesionala. Numai un specialist va poate oferi solutii, sfaturi si recomandari despre cum sa preveniti eventualele probleme in viitor. Chiar daca pare o problema careia nu i se acorda prea mare atentie, totusi, specialistii Plaza Dent aleg sa abordeze si astfel de situatii, sa ofere solutii si recomandari care sa scoata pacientul din impas.

Plaza Dent | Implant dentar din Bucuresti

Pentru mai multe informatii despre Plaza Dent si interventiile de care puteti avea parte pasind pragul acestei clinici, accesati https://plazadent.ro/. Aici puteti avea parte de cel mai ieftin implant dentar din Bucuresti, de aparate dentare de calitate, extractii fara durere si rezolvare rapida a urgentelor stomatologice.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram