Educatie pentru orientare profesionala disponibila pentru 700 de liceeni, prin modulul Profesii digitale

Peste 700 de liceeni din Bucuresti, Cluj si Timis vor beneficia in mod gratuit de educatie pentru orientare profesionala, prin intermediul modulului blended learning Profesii digitale.

Cea de-a doua editie a modulului dezvoltat de Junior Achievement (JA) Romania, in parteneriat cu Orange Romania, continua sa asigure accesul la o experienta de invatare individualizata si interactiva. Modulul este conceput pentru a-i ajuta pe tineri sa se cunoasca mai bine, sa gaseasca raspunsuri la intrebari legate de domeniul IT si tehnologie, sa aleaga drumul corespunzator abilitatilor si competentelor detinute si a celor pe care doresc sa le perfectioneze.

Progresele in domeniul tehnologiei genereaza noi provocari pentru sistemul educational si reconfigureaza tipul de cunostinte si abilitati necesare pe piata muncii in viitor, precum si modul in care tinerii invata si dobandesc aceste abilitati.

Studiile recente arata ca tinerii retin si inteleg mai usor continutul predat, coreland teoria cu practica, atunci cand au acces atat la resurse clasice, cat si la materiale in format blended learning. Junior Achievement a pilotat cu succes modulul Profesii digitale in anul scolar 2017-2018, primind feedback foarte bun din partea profesorilor si a elevilor.

Aplicatia interactiva este foarte utila in cunoasterea de catre elevi a profesiilor digitale, a abilitatilor si studiilor de care au nevoie pentru a alege una dintre aceste profesii. Prin teste pentru autocunoastere, prin studiile de caz despre profesiile actuale, elevii dispun, prin intermediul aplicatiei de resurse necesare orientarii profesionale. Resursele moderne de invatare ofera si modele de pregatire a portofoliului personal, util pentru accesul ulterior pe piata muncii. Aplicatia este utila elevilor pentru ca se pot cunoaste pe sine mai bine si pentru psihologi, profesori diriginti, pentru orientarea in cariera a viitorilor absolventi. – Aghiciuc Monica, profesor, Colegiul Economic F.S. Nitti Timisoara

Modulul Profesii digitale este accesibil, pentru al doilea an, profesorilor si elevilor inscrisi in programul JA de orientare profesionala, in licee din Bucuresti, Cluj si Timis, prin intermediul unei aplicatii, pe computer si dispozitive mobile, atat in clasa, cat si in afara scolii. Elevii inscrisi au acces la teste pentru auto-cunoastere si identificarea abilitatilor, studii de caz despre profesii din domeniul IT si tehnologie, exemple de materiale pentru realizarea unui portofoliu personal.

Dezvoltarea digitala si inovatia ne conduc spre o societate in care meseriile actuale vor fi reinventate, pentru a ramane relevante. Constienti de rolul nostru de „digital coach” in comunitate, ne alaturam partenerilor care pregatesc comunitatile pentru transformarea tehnologica si, in special, celor care contribuie la educatia noii generatii, declara Veronica Dogaru, Corporate Communication Manager Orange Romania.

 

Despre Junior Achievement Romania

Junior Achievement Romania este o organizatie non-profit, avand ca misiune dezvoltarea in Romania a programelor internationale JA de educatie antreprenoriala, economica, financiara, orientare profesionala, sanatate si viata activa si dezvoltarea abilitatilor pentru viata. 40 de tari din Europa si peste 100 de tari din toata lumea deruleaza programele JA. In Romania, acestea sunt urmate de peste 250.000 de elevi si 4.248 profesori din 1.831 de scoli publice, prin parteneriatul cu Ministerul Educatiei Nationale si cu sustinerea financiara a comunitatii de afaceri.

Mai multe informatii puteti gasi pe site-ul www.jaromania.org

 

Despre Orange România

Orange este lider de piata in Romania, cu 10,7 milioane de clienti si o cifra de afaceri de 1,12 miliarde de euro în 2018. Orange Romania este parte a grupului Orange, una dintre cele mai mari companii de comunicatii din lume, cu peste 261 milioane de clienti pe cinci continente.

Orange Romania ofera clientilor sai o gama extinsa de solutii de comunicatii, atat utilizatori individuali, cat si companii, de la servicii de baza pana la servicii complete de voce, date fixe si mobile, servicii TV si servicii financiare mobile.

Mai multe detalii despre produsele si serviciile companiei sunt disponibile pe www.orange.ro

 

 

Persoana de contact

Alice Dutu

Senior Manager

Email: alice.dutu@jaromania.org

Telefon: 0730 330 880