fbpx

Eco Sud o noua investiţie ecologica în Craiova

Drumul de acces spre Depozitul Ecologic Regional Mofleni se află de mai mult de o lună de zile într un amplu proces de reabilitare şi reparaţie. În perioada septembrie -octombrie 2011, pe întreaga suprafaţă a drumului de acces dintre DJ 552 şi până la drumul asfaltat de lângă Baza Sportivă, Craiova s-au executat lucrări de terasare, reprofilare a drumului, acoperire cu piatră spartă, compactare şi acoperire cu două straturi de asfalt, realizare acostamente, etc. Suprafaţa totală a drumului de acces care a facut obiectul investiţiei Eco Sud de peste 13 miliarde a fost de 9000 m² – lucrările s-au executat pe lăţimea 6,00 m (2 benzi x 3,00 m lăţime) şi o lungime de 1500 m. Deoarece graficul de execuţie a fost respectat în detaliu, drumul de acces va fi inaugurat pana la sfârşitul lunii curente, Eco Sud putând să-l dea în folosinţă la scurt timp de la finalizare.

Depozitul Ecologic de Deşeuri Urbane şi Industriale Asimilabile al Municipiului Craiova funcţionează de 6 ani, ca urmare a unui contract de asociere cu Consiliul Local al Municipiului Craiova. Existenţa Depozitului ecologic Mofleni are un impact general pozitiv asupra locuitorilor din municipiul Craiova prin asumarea utilizării celor mai performante tehnologii in scopul dezvoltării durabile, ceea ce conduce la creşterea confortului şi a calităţii vietii cetăţenilor.
“În condiţiile în care fluxul mediu de deşeuri la Depozitul Mofleni se ridică la 400 de tone zilnic, acesta deservind întreg Municipiul Craiova, precum şi alte 32 de localităţi din Judeţul Dolj, astfel de investiţii sunt necesare. In plus, prin reabilitarea drumului de acces investim în infrastructura oraşului Craiova şi totodată, venim în întâmpinarea nevoilor partenerilor noştri. ”
In mod asemănător acestui proiect de reabilitare şi reparaţii, toate investiţiile realizate de Eco Sud în buna funcţionare a Depozitului Ecologic Mofleni reprezintă soluţii moderne prin concepţie, fiind bazate pe tehnologii de avangardă în domeniul depozitării şi eliminării deşeurilor, în infrastructură şi logistică, etc.