Echipa proiectului quot;O ora pentru democratie quot; a efectuat saptamana aceasta prima vizita de lucru la Drobeta Turnu Severin alaturi de partenerii elvetieni

31 mai 2015

Intre 27 si 29 mai, membrii echipei “O ora pentru democratie”, insotiti de doi dintre reprezentantii AREI Elvetia Centrala, au efectuat o vizita de lucru in Drobeta-Turnu Severin, pentru a-i cunoaste pe cei 210 de elevi implicati in proiect si a le oferi acestora mai multe detalii cu privire la activitatile implementate si beneficiile specifice democratiei participative elvetiene.

Vizita a inceput in data de 27 mai, cu o sesiune de interviuri acordate presei locale de Dl. Ion-Constantin Solga, managerul de proiect “O ora pentru democratie”. Prin intermediul aparitiilor sale televizate si al declaratiilor oferite cu ocazia vizitei in orasul sau natal, Dl. Solga a vorbit despre importanta acestui proiect atat la nivel local, cat si la nivel national:

“Proiectul „O ora pentru democratie" are o valoare personala, pentru mine ca si manager de proiect, pentru ca se desfasoara chiar in orasul meu natal. Prezenta noastra in mijlocul tinerilor din Drobeta - Turnu Severin este legata de importanta pe care o acordam educatiei pentru democratie si sustinerii tinerilor in afirmarea cu voce tare a intereselor acestora. Depinde doar de noi sa facem din proiectul „O ora pentru democratie” un exemplu al faptului ca schimbarea comunitatii in care traim incepe in primul rand cu schimbarea noastra, a fiecaruia.”, a declarat Ion-Constantin Solga, managerul proiectului.

In data de 28 mai, membrii echipei proiectului “O ora pentru democratie” au avut intalniri cu elevii si profesorii liceelor partenere - Colegiul National Pedagogic “Stefan Odobleja”, Colegiul National “Gheorghe Titeica” si Colegiul Tehnic “Decebal”. Membrii asociatiei MAIE si partenerii elvetieni au prezentat proiectul si au avut loc dezbateri in cadrul carora elevii au mentionat propriile asteptari fata de proiect. La aceste intalniri au participat si reprezentanti ai presei locale, care au realizat reportaje de la fata locului.

Partenerii media ai proiectului „O ora pentru democratie” sunt: Agerpres, Radioteleviziunea Severin, Televiziunea Online DTS, Portaluldestiri si Radio Galaxy.

Proiectul „O ora pentru democratie” isi propune crearea de oportunitati, cu ajutorul expertizei elvetiene, pentru tinerii din Drobeta-Turnu Severin, cu scopul de a intelege democratia participativa si de a se implica in comunitatea din care fac parte. „O ora pentru democratie” va implica direct 210 elevi de liceu si mai multe institutii locale din Drobeta-Turnu Severin, pe durata a 18 luni. Proiectul implica dezvoltarea si implementarea unui program-pilot de educatie democratica, ce va imbina metode de educatie formala, cu tehnici de instruire non-formala.

„O ora pentru democratie" este realizat de Asociatia Miscarea pentru Actiune si Initiativa Europeana, in parteneriat cu Asociatia Romano-Elvetiana pentru Integrare si trei licee din Drobeta Turnu – Severin: Colegiul National Pedagogic „Stefan Odobleja”, Colegiul National „Gheorghe Titeica” si Colegiul Tehnic „Decebal”.

Proiectul este co-finantat printr-un grant din partea Elvetiei prin intermediul Contributiei Elvetiene pentru Uniunea Europeana extinsa.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram