fbpx

Echilibrarea dinamică a roților: Cât de des trebuie făcută?

echilibrare roti

Atunci când cumpără roți noi, proprietarii de mașini pot crede că sunt gata să plece la drum. Cu toate acestea, este necesar ca aceștia să echilibreze mai întâi roțile și să le alinieze astfel încât să aibă performanțe maxime. Întrucât această întreținere nu se face o singură dată, Top Wheels Auto răspunde la cele mai frecvente întrebări atunci când vine vorba de echilibrarea roților

Alinierea anvelopelor vs echilibrarea roților – sunt diferențe între acești termeni?

Chiar și cei mai experimentați șoferi confundă adesea alinierea cu echilibrarea roților. Fiecare termen are o utilitate diferită.

Ce este echilibrarea roților?

Echilibrarea roților este un proces care permite echilibrarea greutății tuturor roților, astfel încât atunci când un vehicul merge la viteză mare, roțile se rotesc fără a vibra. În echilibrare, o contrapondere se adaugă de obicei la jante pentru a compensa orice diferență între greutățile diferitelor jante.

Este un proces destul de simplu, care are un cost redus și recomandăm realizarea acestui proces la un mecanic adecvat.

Ce este alinierea roților?

Alinierea este un proces utilizat pentru reglarea unghiurilor roților, astfel încât roțile să rămână perpendiculare pe sol, dar paralele între ele. Alinierea pneurilor poate fi afectată atunci când un autovehicul circulă pe drumuri accidentate, unde există multe obstacole, cum ar fi gropile.

Dacă un autoturism are roți nealiniate, marginile anvelopelor vor intra în contact cu solul, astfel încât anvelopele vor fi uzate mult mai repede.

Cum se detectează o problemă de echilibru și una de aliniere?

În timp ce o problemă de echilibru a roților poate fi detectată rapid de un mecanic profesionist, atunci când efectuează o verificare a autovehiculului, șoferii pot observa acest lucru pe drum – dacă detectează vibrații anormale pe volanul autovehiculului, pe bord sau pe podea, este probabil o problemă de echilibrare a roților.

În cazul în care, pe un drum drept cu 0 grade înclinație șoferul ia mâna de pe volan pentru câteva secunde și mașina se îndreaptă fie în parte dreaptă fie în partea stângă, atunci este necesar serviciul de aliniere roți.

De ce este importantă echilibrarea roților?

Echilibrarea roților nu numai că permite ca anvelopele să dureze mai mult , ci și să reducă la minimum vibrațiile potențiale de la volan și autovehicul. Unele dintre avantajele echilibrării roților sunt:

• Mișcarea autovehiculului este mai lină.
• Anvelopele se uzează la o rată mai mică.
• Autovehicul funcționează la performanțe maxime.

Cât de des ar trebui să fie echilibrate roțile?

Este recomandat să echilibrați roțile după aproximativ 5.000 sau 10.000 de kilometri. La fel, atunci când cumpărați roți noi, este important să le echilibrați înainte de a le utiliza pentru a vă asigura că totul este perfect.

De asemenea, în cazul oricărui tip de accident de natură rutieră – indiferent că este unul minor sau de proporții, mașina trebuie văzută de către un mecanic. La noi, Top Wheels Auto, vin foarte des autoturisme care au avut mici accidente în trafic, iar cea mai des întâlnită problemă o reprezintă dezechilibrarea roților.

Unde se realizează echilibrarea roților?

Echilibrarea roților se realizează de obicei într – un centru specializat. La Top Wheels Auto deținem cel mai bun echipament pentru echilibrare roți, fiind unul dintre cele mai bine dotate service-uri roți din țară. Efectuăm teste amănunțite, identificăm problema și o soluționăm.

De ce este bine să echilibrăm roțile?

Echilibrarea roților este recomandată pentru a reduce uzura anvelopelor și pentru a îmbunătăți manevrabilitatea jantelor vehiculului.

Echilibrarea este un serviciu low-cost, astfel încât este recomandat ca niciun șofer să nu treacă cu vederea acest serviciu.