Am dus calculatorul la DepanareLaptop.ro

27 aprilie 2023
Autor:
SEO MARKETING AGENCY SRL

În urmă cu câteva zile am pățit-o, ecranul PC-ului meu s-a facut albastru fără nici un motiv, chiar atunci cand aveam cea mai mare nevoie de el.

Ecranul calculatorului s-a transformat brusc într-un ocean de albastru, ceea ce se numește "ecranul albastru al morții" (BSOD). Mă simțeam panicat și surprins în același timp, pentru că nu întâmpinasem această problemă înainte. Am decis să încerc să rezolv problema de unul singur, astfel că am început să caut pe internet diferite soluții (evident de pe telefon). Însă, după mai multe încercări nereușite și frustrări, am realizat că nu pot să rezolv problema singur, nu aveam cu ce să probez componentele și oricum nu eram eu mare meseriaș în reparații.

Am decis să apelez la un service de calculatoare din zona mea pentru a rezolva problema. Am găsit unul cu recenzii bune, numit DepanareLaptop.ro, și am dus PC-ul acolo. După ce au analizat calculatorul, specialiștii mi-au spus că memoria RAM a cedat, fiind cauza problemei mele. Pai na, trebuia să se întample ceva, că doar aveam prea mulți bani puși deoparte pentru 1 mai.

Firma DepanareLaptop.ro a reușit să îmi rezolve problema cu ușurință. În plus, m-au întrebat dacă doresc să efectuez și o curățare a calculatorului + pastă termoconductoare, deoarece observaseră că acumulase destul de mult praf în interior. Fără să ezit, am acceptat oferta de curățare, conștient fiind că în ultimii trei ani nu efectuasem niciodată o astfel de operațiune și pasta de pe procesor cred ca deja nu mai exista.

În timp ce discutam cu tehnicienii, mi-au sugerat să fac un mic upgrade la memoria RAM, să trec de la 8 GB la 16 GB. Am fost de acord și am decis să investesc în acest upgrade, deoarece am realizat că acest lucru îmi va îmbunătăți performanța calculatorului în mod semnificativ.

După ce am ridicat calculatorul de la service, am fost plăcut surprins să observ cât de repede funcționa acum. Memoria RAM suplimentară își făcea prezența în multe dintre aplicațiile pe care le foloseam în mod frecvent, chiar dacă aveam deja un SSD care lucra rapid.

Am rămas foarte mulțumit de serviciile oferite și am realizat cât de important este să efectuez mentenanță regulată asupra calculatorului meu, inclusiv curățarea și verificarea componentelor. În acest fel, pot evita problemele neașteptate și frustrante precum ecranul albastru și îmi pot continua activitățile fără întreruperi.

Pe viitor îmi doresc și un upgrade la PC, ma gandeam la un Procesor Intel Core i7-13700KF 16 Nuclee 5.4GHz LGA 1700 Raptor Lake BX8071513700KF (acum am un i3), un SSD m2, 32 GB de RAM și o placă video de 8 GB. Aș dori să știu dacă acest sistem va rula bine pentru jocuri și aplicații, și aș aprecia foarte mult părerile și sfaturile voastre. Dacă aveți exemple de sisteme cu aceasta configurație sau ceva asemănător, îmi puteți scrie un comentariu mai jos.

Iau în calcul sa trec și la un laptop, însă mă gândesc că nu este atât de performant pe cât îmi doresc și prețul de achiziție o să fie și mult mai mare.

 

 

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram