Durerile articulare – mai intense in sezonul rece Cum le previi?

4 noiembrie 2015

Statisticile arata ca peste 30% dintre persoane se confrunta cu boli reumatice si sufera de meteo-dependenta. De aceea, in peste 90% dintre cazuri, durerile articulare o data instalate, vor reaparea.
Conform unui studiu recent realizat de Universitatea de la NorthHampton, din Marea Britanie, reiese ca persoanele tinere sunt predispuse la dureri la nivelul gatului si al umerilor, in urma faptului ca petrec mai mult de 6 ore pe zi aplecate in fata calculatorului. Dintre persoanele cu varste peste 50 de ani, 99% declara ca sufera de dureri lombare. In urma acestui studiu, mai reiese si faptul ca femeile sunt mai afectate decat barbatii in ceea ce privesc durerile articulare si o treime dintre acestea se plang ca au probleme cu genunchii, comparativ cu 20% dintre barbati.
"Veriga slaba a organismului este cartilajul articular pentru ca la un moment dat acesta se deterioreaza si duce la aparitia artrozei. Pentru mentinerea sanatatii articulatiilor este necesara in primul rand, adoptarea unui stil de viata activ, controlul greutatii si aplicarea masurilor preventive cum ar fi suplimentele alimentare ", ne spune Florin Cujba, specialist in nutritie si in recuperare medicala si Lifestyle Fitness Coach.
Cauzele durerilor articulare pot fi diagnosticate prin: examene fizice, raze x, teste de sange, de urina, imagistica prin rezonanta magnetica (IRM), etc. Problemele articulare afecteaz[ toate grupele de varsta, cei mai afectațt fiind sportivii deoarece sunt foarte predispuşi la traumatisme, apoi peroanele in varsta, care sufera de slaba rezistenta osoasa. De asemenea, pacientii care sufera de obezitate sau supraponderabilitate prezinta frecvent dureri articulare la nivelul genunchilor si gleznelor din cauza presiunii exercitata de kilogramele in plus, Insa problemele articulatiilor sunt des intalnite si la tineri deoarece sunt cauzate in principal de sedentarism.
Obiceiuri bune pentru articulatii sanatoase
Avand in vedere mobilitatea pe care o ofera corpului, articulatiile trebuie ingrijite permanent si intarite, deoarece sanatatea acestora este esentiala pentru desfasurarea unei vieti normale. Iata cateva obiceuri simple prin care va puteti pastra articulatiile sanatoase.
1. Faceti cat mai multa miscare. Atunci cand articulatiile sunt puse la treaba, scade riscul ca acestea sa devina rigide si sa va doara. In acest sens, foarte util este mersul pe bicicleta sau inotul. De asemenea, o plimbare usoara in pauzele dintre activitatile zilnice va ajuta sa va relaxati si sa va dezmortiti corpul.
1. Protejati-va de cazaturi, in special in sezonul rece. Fracturile pot deteriora serios articulatiile, mai ales dupa varsta de 40 de ani, atunci cand oasele devin mai fragile.

3. Evitati posturile gresite ale corpului care pot duce la modificari ale coloanei precum pozitia spatelui cand stati la birou sau in picioare, pozitia mentinuta in timpul alergarii, chiar si pozitiile in timpul somnului. De exemplu, la serviciu, daca aveti un monitor in fata, incercati sa il pozitionati in asa fel incat privirea sa fie indreptata la 90 de grade catre acesta, fara sa trebuiasca sa va uitati in jos sau in sus. In timpul alergarii tineti coatele flexate, la un unghi aproximativ de 90 de grade, mainile relaxate, iar umerii nu trebuie sa fie incordati si aplecati inainte.
De asemenea, in timpul somnului, daca dormiti pe o parte, incercati sa aliniati capul cu umerii si soldurile si nu sa-l tineti lipit de piept.
4. Suplimentele alimentare pe baza de lactoferina, condoritina sau glucozamina sunt recomandate in tratarea durerilor articulare. Lactoferina leaga fierul liber din lichidul sinovial al articulatiilor, determinand reducerea inflamatiilor osteoarticulare, refacerea si stabilizarea masei osoase. Glucozamina si condroitina fac parte din compozitia cartilajului normal, cel care se comporta ca un amortizor intre capetele osoase ce formează o articulatie, diminuand durerea din osteoartrite si imbunatatind performantele articulatiei.
Previne cele mai frecvente dureri articulare cu Lipoartrin Forte
Importanta protejarii articulatiilor este constientizata de cele mai multe ori abia la aparitia durerii. Astfel, daca simti durere la urcarea scarilor, in timp ce stai pe scaunul de la birou, cand te apleci, trebuie sa consulti un medic specialist si sa iei in calcul administrarea de suplimente alimentare eficiente in preventia si tratarea rigiditatii articulare si osteoartritei.
Lipoartrin Forte, este un supliment alimentar de la Ropharma ce reda mobilitatea articulatiilor si contribuie la diminuarea degenerescentei durerilor articulare in tulburari inflamatorii recidivante.
Datorita continutului sau bogat in lactoferina, glucozamina, condroitina si vitamina C, Lipoartrin Forte sprijina sanatatea articulatiilor, mentine si reface integritatea structurala si functionala a acestora. De asemenea, este foarte eficient in ameliorarea sindroamelor inflamatorii in special la nivelul articulatiilor in poliartrita reumatoida, spndiloza cervicala, dorsala si lombara, poliartroza, fracturi, osteoartrite si osteoporoza.
Pentru a obtine cele mai bune rezultate se administreaza cate 1 comprimat pe zi. Lipoartrin Forte contine 24 de comprimate si este disponibil in Farmaciile Ropharma din tara sau online, la pretul de 24,00 Lei.
Pentru a fi la curent cu noutatile, accesati site-ul Ropharma.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram