Doresti sa iti amenajezi locuinta? Tine cont de aceste sfaturi!

prodesignart.ro

Alegerea mobilierului este ea insasi definitia interiorului si stilului unei case – au concluzionat specialistii. Piesele de mobilier trebuie sa se armonizeze cu structura si culoarea peretilor si sa se integreze perfect in spatiul avut la dispozitie, fara sa creeze senzatia de sufocare.

Inainte de a incepe cumparaturile trebuie sa facem masuratorile initiale pentru a ne putea creiona o idee despre cum vom mobila camera. De asemenea este posibil sa intampinam obstacole in faza de montare a mobilierului daca nu luam in calcul pozitionarea ferestrelor, intrerupatoarelor, grinzilor si usilor. Pentru a nu fi nevoiti sa inapoiem mobilierul comandat trebuie sa avem in vedere si modul in care se deschide usa – interior sau exterior. La toate aceste elemente se adauga si culoarea parchetului, a usilor si a peretilor. Odata ce am luat cunostinta despre aceste aspecte, ne notam dimensiunile obtinute in urma masuratorilor si continuam misiunea.

Mobilier multifunctional sau aspectuos?

Ei bine, la aceasta intrebare nu poate raspunde decat cel in cauza care isi cunoaste cel mai bine prioritatile. Unii aleg sa puna pe primul loc aspectul care sa incante vazul si simtul estetic. O alta categorie se orienteaza catre un mobilier de la prodesignart.ro care nu este masiv si poate fi mutat mai usor dintr-un loc in altul. Spre exemplu, articolele cu picioare dau impresia de lejeritate spre deosebire de cele cu baza plina. Trebuie mentionat ca cele doua concepte nu se exclud.

In al doilea rand trebuie sa urmarim ca mobilierul sa se incadreze perfect in stilul camerei. Nu putem sa alegem o piesa de mobilier in stil baroc si o alta in stil modern deoarece sunt total incompatibile, si nu doar din punct de vedere estetic. Insa asta nu inseamna ca trebuie sa urmam o linie dreapta fara sa ne permitem sa ne putem amprenta personala printr-o culoare deosebita sau un obiect atipic. Este recomandat sa jonglam cu obiectele de decor atunci cand vine vorba de amprenta personala asupra amenajarii si decorarii unei locuinte.

Nu in ultimul rand, se tine seama de combinatiile de cromatica si de textura. O singura culoare aleasa neinspirat poate sa plictiseasca si astfel camera sa devina una banala. De asemenea, formele atipice pot schimba radical aspectul unei incaperi, dandu-i acel aer chic.

Stilul clasic sau modern?

Odata ce ati stabilit bugetul, este timpul sa va ganditi care tip de mobilier s-ar plia dupa preferintele voastre. Fiind realizat din lemn de esenta rara, cel de stil clasic nu este atat de accesibil tututor si multi isi indreapta atentie catre cel modern. Este alegerea inspirata a celor care aleg sa faca un mix intre clasic si modern, insa trebuie sa respecte niste reguli pentru o amenajare cu personalitate si stil. Acestea se refera la alegerea unei culori sau combinatii de culori de la care sa nu se faca abatare, piesele de mobilier trebuie amestecate intr-un mod armonios si strategic, astfel incat la final rezultatul sa fie unul bine echilibrat. Nu il ultimul rand, piesele clasice trebuie sa fie in stare buna si sa aiba un aspect curaj si ingrijit.

Prodesignart.ro preia initiativa de a face gratuit masuratorile si schita cu ajutorul unui designer cu experienta. Avand o experienta de peste 10 ani in realizarea mobilei la comanda, echipa de experti se dedica intru totul misiunii de a face din spatiul tau cea mai sigura, confortabila si stilata casa.