Domenii de utilizare - panouri LED

1 aprilie 2021
Autor:
HABITAT ENERGY

Panouri LED

Dispozitivele moderne de iluminat sunt înlocuite treptat cu surse de lumină alternative, a căror bază constă din panouri LED. Iluminatul bazat pe LED-uri este mai durabil, are o siguranță sporită, nu necesită metode speciale de eliminare, este mai economic din punct de vedere al consumului de energie electrică și are un aspect care îndeplinește cerințele moderne. Prin urmare, numărul de consumatori care achiziționează panouri LED este în continuă creștere.

Astfel de dispozitive de iluminat se găsesc adesea în diverse locuri: iluminarea depozitelor și a spațiilor industriale, complexe sportive, centre de divertisment, birouri, săli de studiu etc. Panourile LED sunt utilizate pe scară largă în construcția de panouri publicitare. Neonul sunt înlocuit treptat de panouri LED de diferite forme, dimensiuni și culori.

Panouri LED – Forme și caracteristici de proiectare

Prin forma lor, panourile LED sunt:

  • Rotunde
  • Pătrate

Dimensiunile panourilor cu LED sunt foarte diferite, grosimea lor medie fiind de 14 mm. Tavanele joase ale camerei nu afectează calitatea luminii cu astfel de panouri, deoarece acestea pot ridica vizual plafonul datorită strălucirii difuze mate. Panourile subțiri de diferite puteri și diferite nuanțe de culoare, în poziția aeriană și suspendată sunt ușor de montat. În acest caz, le poți combina cu instalarea de spoturi. De asemenea, sunt ușor de instalat pe un tavan din gips-carton. Fiecare dintre cele trei forme de panouri își găsește propria aplicație în funcție de designul camerei. Toate modelele de panouri LED, indiferent de forma lor, sunt practic aceleași, cu excepția configurației.

Panouri LED – Tipuri

După scop și structură, panourile sunt împărțite în publicitare și de tavan.

  • Panouri LED publicitare. Panourile, care acționează ca panouri publicitare pe străzile de noapte ale orașului, sunt realizate sub forma unui afișaj, pe care LED-urile sunt amplasate prin analogie cu pixeli pe ecranul unui monitor, umplând zona ecranului. Astfel, poți să creezi imaginea dorită cu un alt gama de culori sau o culoare de fundal monolitică. Cu ajutorul diodelor cu trei culori, se pot obține imagini dinamice. Fiecare diodă de culoare este conectată la un circuit separat, ceea ce face posibilă crearea unui design pentru proiecte complexe. Calitatea imaginii depinde de numărul de LED-uri (pixeli) și de densitatea lor de pe panou. Prin urmare, cu cât este mai mare numărul de pixeli și cu cât este mai mic decalajul dintre ei, cu atât efectele imaginii vor fi mai bune.
  • Panouri LED de tavan. Panourile LED au înlocuit lămpile de birou învechite, care erau instalate în aproape fiecare cameră de lucru și birou. Proiectanții moderni de spațiu utilizează pe scară largă panouri cu LED din motive de estetică și economie. Durata de viață a acestor produse poate fi de până la 20 de ani. Culoarea fluxului luminos emis de aceste panouri este caldă sau rece, fără pâlpâire și radiații ultraviolete dăunătoare ochilor. Panourile pot fi instalate în încăperi cu tavane joase, deoarece grosimea panourilor este foarte mică. Pe tavanele suspendate, precum și pe pereți, astfel de panouri arată original, sunt combinate cu designul camerei și încălzesc foarte puțin. În anumite cazuri, intensitatea luminii poate fi reglată.

Designul panoului de tavan diferă de lămpile convenționale. LED-urile pot fi plasate într-o ordine diferită pe panou. Cea mai bună opțiune pentru plasarea benzilor LED pe panou este să le așezi în jurul perimetrului. În același timp, oferă o lumină plăcută difuză. Carcasa panoului este cel mai adesea din aluminiu. Acest lucru îi permite să fie folosit ca element de răcire. Lumina este distribuită uniform pe întreaga suprafață a corpului de iluminat.

Panourile LED consumă o cantitate neglijabilă de energie electrică, ceea ce reprezintă un consum chiar mai mic de energie, decât lămpile cu mercur. Panoul led 60 x 60 cm poate fi instalat cu ușurință în tavan. Cu o putere de 40 W, oferă un flux de lumină de 3400 lumeni, ceea ce face posibilă reducerea numărului de dispozitive de iluminat.

 

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram