fbpx

Distribuitorul de încălzire, soluția ta pentru utilizarea optimă a energiei

 

Instalarea centralei termice reprezintă unul dintre ultimii pași în amenajarea unei locuințe, indiferent că vorbim aici despre un simplu apartament sau despre o vilă cu mai multe camere. O rețea întreagă de țevi, furtunuri, nipluri și coturi, la care se adaugă robinete termostatale și panouri de control.

Toate acestea sunt chestiuni uzuale pe care un bun meseriaș în montarea de centrale termice ar trebui să le cunoască în detaliu. De cele mai multe ori însă, instalatorii și cei care se ocupă cu montarea de centrale electrice nu prezintă în detaliu toate detaliile de care ai beneficia și cu tehnologii mai noi, apelând la soluțiile deja consacrate, care să le facă munca mai ușoară.

Prin urmare, dacă vei întreba pe cineva cum se comportă ultimul model de distribuitor colector ppr, spre exemplu, un meseriaș de duzină probabil că îți va spune că nu prea își merită, iar sistemul tău de încălzire va merge bine și fără el. Soluțiile de distribuitor colector ppr de la shop-einstal.ro însă, îți vor deschide noi perspective în ceea ce privește eficiența energetică a locuinței sau a sediului companiei tale.

Cum se comportă un distribuitor colector ppr

Deși mulți au auzit de distribuitoarele pentru centrală, în realitate, puțini știu exact care este rolul acestora și unde sunt indicat a fi montate acest gen de dispozitive. În principiu, un distribuitor colector ppr este un distribuitor adecvat instalațiilor din PPR, după cum le spune și numele.

Vom avea distribuitoare și pentru instalațiile pe pexal, a căror terminație tehnică va fi „pex”. Acest gen de dispozitive schimbă radical modul de distribuție a agentului termic în instalație. După cum știm, sistemul tradițional de montare prevede distribuția agentului termic în formă circulară, cu tur și retur. Adică, apa caldă este recirculată prin instalație, fără alte „opriri” pe traseu.

Acest sistem, cel mai simplu cu putință, nu este și cel mai eficient. În principiu, prin distribuția apei încălzite pe sistem circular, caloriferele din casă se încălzesc secvențial, eficiența termică nefiind însă cea mai ridicată. Căci, în vreme ce primul calorifer de pe rețea este fierbinte, ultimul calorifer din casă va fi rece sau abia dezmorțit.

Iar dacă termostatul este într-una din primele camere, spre exemplu, vom constata că în camera care se încălzește prima temperatura ambientală a atins nivelul optim setat, în vreme ce în dormitorul din spate abia dacă s-a dezmorțit puțin aerul.

Este și motivul pentru care mulți proprietari de apartamente recurg la soluții extreme, precum izolarea termică suplimentară a pereților și a tavanelor, uneori exagerată, cu niște costuri pe care nu le vei amortiza într-un timp foarte scurt.

Contrar așteptărilor, toate aceste așa-zise îmbunătățiri nu vor face decât să scadă disconfortul din locuință, în loc să îl crească. Aceasta prin prisma faptului că o izolare suplimentară a pereților crește riscul apariției igrasiei și a mucegaiului, cu efecte nedorite pentru sănătatea noastră.

Soluția o poate reprezenta un distribuitor colector ppr, cu ajutorul căruia distribuția nu se va mai face circular, ci în formă de stea, adică fiecare calorifer va fi conectat direct la sursa de încălzire, având un randament termic egal.

Contact:

Magazin online si offline situat in Soseaua Mihai Bravu nr.540-562 complex Impact Center sector 3 Bucuresti – 0766.261.389 – 0766.261.392 – 0786.124.777