fbpx

Disneyland Legoland si PortAventura parcurile de distractie favorite ale copiilor romani

„Un numar tot mai mare de romani aleg sa isi incante copiii cu vacante in cele mai frumoase parcuri de distractie din lume. Fiind cel mai cunoscut din Europa si foarte atragator pentru copii, Disneyland Paris atrage cei mai multi parinti dintre toate parcurile tematice de pe continent, inclusiv din Romania”, declara Marius Pandel, CEO Christian Tour. Agentia vinde pachete complete pentru Disneyland incepand din 2014.

Pentru ca tin sa ramana aproape de atractiile parcului, familiile prefera sa se cazeze, cel mai adesea, la hotelurile din interiorul Disneyland. In 90% dintre cazuri, aleg transportul cu avionul, pentru a le fi confortabil celor mici. Majoritatea copiilor pe care parintii ii aduc la Disneyland Paris prin programele Christian Tour au varste cuprinse intre 6 si 15 ani.

Potrivit datelor celui mai mare tour operator de chartere din Romania, o familie formata din doi adulti si un copil cheltuieste, in medie, 1000 – 1200 de euro pentru o excursie la Disneyland. Pachetele standard cuprind cazare de minim 3 nopti intr-un hotel Disney, bilete de intrare in parc, demipensiune – optiune de pranz sau cina intr-o selectie de localuri din Disneyland, o gustare gratuita dupa-amiaza, transfer gratuit de la hotel si taxe locale. Copiii mai mici de 7 ani au cazare gratuita, daca sunt insotiti de un adult platitor.

Ideal pentru un weekend in familie, Legoland Germania (Günzburg, Bavaria) este una dintre cele mai noi atractii pentru familii. Miniland – cu peisaje europene celebre create din 25 milioane de piese Lego, Adventure Land, Lego X-treme, Knights Kingdom, Pirates Land sunt cateva dintre zonele tematice cu cel mai mare succes printre turisti. Pachetele pornesc de la 299 de euro per persoana si includ cazare, masa in regim demipensiune, doua zile de acces in Legoland, bilete de avion.

Cu totul speciale pentru familiile cu copii sunt vacantele idilice in Center Parcs din Olanda, Germania sau Belgia, pentru care Christian Tour detine exclusivitate pe piata romaneasca (www.vacante-active. ro). In satele de vacanta amenajate in interiorul unor paduri, turistii se cazeaza in casute cochete de lemn si au la dispozitie foarte multe optiuni de petrecere a timpului liber. Se pot plimba cu bicicleta, pot practica sporturi de apa, catarari, pot juca tenis, squash, tir cu arcul, bowling, paintball etc.

Aflat in orasul spaniol Salou, PortAventura cuprinde 43 de atractii si un miniparc acvatic cu cel mai mare tobogan cu apa in cadere libera din Europa. Din ce in ce mai multi turisti romani aleg si Gardaland, cel mai
mare parc de distractii din Italia, situat pe tarmul lacului Garda, in apropiere de Verona si Venetia. Cuprinde sase montagne-russe spectaculoase si alte 56 de atractii, printre care un urias acvariu, Sea Life.

In Dubai si Emiratele Arabe Unite, destinatia pentru care cererea a crescut in ultimul an cu 200%, majoritatea turistilor romani opteaza pentru excursii la Aquaventure sau Ferrari World, doua dintre cele mai spectaculoase si luxuriante parcuri tematice la ora actuala. O zi la Ferrari World din Abu Dhabi, de pilda, costa 120 euro/adult si 90 euro/copil si include atat transferul de la hotel la parc, cat si biletul de acces.

Prin programul „Family Moments – Parcuri tematice”, Christian Tour ofera pachete turistice in peste 20 de parcuri de distractie din lume, in Olanda, Belgia, Danemarca, Germania, Italia, Spania, Franta, Statele Unite.

***

Christian Tour, una din cele mai mari agentii de turism din Romania, impreuna cu toate companiile din grupul sau, a inregistrat in anul 2014 o cifra de afaceri de 62 de milioane de euro, cifra care o claseaza in topul agentiilor de turism din Romania. Cu o istorie de 18 ani in piata de turism autohton, Christian Tour detine in acest moment 30 de agentii proprii in toata Romania, plus o filiala la Chisinau si cca. 168 de angajati, ramanand in continuare cel mai mare touroperator pe vacante de tip charter din Romania si lider de piata pentru numarul de turisti care au ales sa calatoreasca cu acesta.