Disc diamantat: Care sunt factorii ce ii pot afecta performanta

Taierea betonului este una dintre cele mai des intalnite activitati pe santierele de constructii, iar discul diamantat este ajutorul de nadejde. Astfel, este foarte important ca profesionistii sa afle cat mai multe informatii despre materialele folosite, dar mai ales despre factorii ce le pot afecta echipamentele  de nelipsit din munca pe teren.

Iata care sunt factorii ce pot afecta performanta discului diamantat pentru taiere beton:

  • Duritatea agregatului – Discul diamantat trebuie utilizat in functie de materialul si duritatea acestuia. In caz contrar, performanta ii poate fi afectata. Agregatele cu cea mai crescuta duritate sunt: Bazalt, Coridon, Cremene, iar Calcarul moale este agregatul ce prezinta cea mai mica duritate (acesta nu reprezinta un pericol pentru discul diamantat).
  • Nisipul utilizat –Nisipul reprezinta una dintre cele mai importante componente ale betonului. Acesta poate fi abraziv sau non- abraziv.
  • Intarirea betonului –Betonul va interactiona cu lama discului diamantat, iar pentru a nu o afecta, este important ca betonul sa fie intarit. Betonul moale si abraziv poate influenta negativ performanta discului diamantat, spre deosebire de cel intarit.
  • Armatura betonului –Armatura betonul suprasolicita discul diamantat. Cu cat betonul contine mai multa armatura metalica, cu atat viteza discului va fi alterata.

Ce trebuie sa iei in calcul pentru a te bucura de capacitatea maxima a discului diamantat?

  • Evita sa folosesti forta in procesul de taiere cu ajutorul discului diamantat;
  • Foloseste lichidul de racire ori de cate ori este nevoie. Supraincalzirea lamei este inamicul principal al discului diamantat;
  • Daca vrei sa te bucuri de performanta maxima, foloseste discul diamantat doar perpendicular pe material, in linie dreapta. Pentru o durata de viata cat mai mare si o viteza la capacitate maxima, monteaza discul intotdeauna in directia de rotate indicata.
  • Flansele trebuie sa fie curate, aliniate corect la axul masinii si nu in ultimul rand, trebuie sa aiba o dimensiune corecta.

Pentru a te bucura pe deplin de functionalitatea discului diamantat astfel incat sa realizezi lucrari de succes, trebuie sa tii cont de sfaturile prezentate anterior. De asemenea, calitatea discului diamantat este unul dintre cele mai importante aspecte pe care trebuie sa le iei in calcul atunci cand te decizi sa achizitionezi unul.

Foloseste discuri diamantate cu o concentratie mare de diamant si bucura-te de functionalitatea si performanta acestora o lunga perioada de timp.

De asemenea, este foarte important sa alegi discul in functie de materialul pe care urmeaza sa il tai. Daca betonul ce necesita taiere este proaspat, trebuie sa alegi un disc potrivit, adica  disc beton proaspat. Acestea pot fi folosite pentru betonul proaspat turnat, de la 6 pana la 24 h vechime.

In caz contrar, risti sa deteriorezi lama discului si nu in ultimul rand, sa dai dovada de mai putin profesionalism.

Acestea fiind spuse, iti uram proiecte realizate cu succes si alegeri inspirate in privinta discurilor diamantate!.