Diferentele dintre raceala si gripa

7 noiembrie 2013

Desi la prima vedere, raceala si gripa au manifestari comune, fiecare are particularitati ce le diferentiaza una de cealalta. Astfel, inca de la debut, organismul ofera semnale distincte ce ajuta la deosebirea acestor doua tipuri de viroze respiratorii, iar pacientul poate lua din timp masurile corecte de combatere si diminuare a simptomelor.
Principalul mod de diferentiere a racelii si gripei consta in faptul ca cea dintai afecteaza pe o durata mai scurta si intr- un mod mai putin agresiv organismul decat gripa, care are o durata de manifestare lunga si poate prezenta episoade severe de afectare a organismului. Astfel, corpul este supus unui efort sustinut de a lupta impotriva gripei, iar imunitatea poate fi pusa in pericol.
De foarte multe ori, tusea, stranutul sau durerile in gat nu ne pot indica decisiv daca este vorba despre o gripa sau o simpla raceala. Totusi, principalele simptome care fac diferenta intre cele doua afectiuni sunt:
• In cazul racelii - aceasta debuteaza cu stari de oboseala, stranut, dureri de cap si de gat, urmate de cresterea consistentei mucozitatilor nazale si modificari de culoare a pielii, care capata un aspect palid.
• In cazul gripei - debutul este brusc si violent. Febra, de 39 - 40 de grade, este deseori insotita de stari de oboseala, tuse uscata, frisoane, dureri puternice de cap, dureri oculare si rosu in gat. Febra poate dura de la 3 pana la 5 zile. Tusea este si ea prezenta si poate avea o durata de manifestare pana la doua luni, persistand chiar si dupa disparitia celorlalte simptome. Durerile musculare sunt mult mai acute decat in cazul racelii, iar frisoanele sunt insotite de dureri abdominale si ale oaselor, precum si senzatie de usturime a ochilor. Starile de greata si voma sunt, de asemenea, asociate gripei, iar in cazuri grave acestea pot evolua si in alte probleme gastro-intestinale.
In afara de contextul simptomatologic, diferentele dintre cele doua tipuri de afectiuni se extind si la circumstantele exterioare organismului:
• Raceala si gripa sunt provocate de factori distincti - astfel, raceala este cel mai adesea determinata de rinovirusuri, care afecteaza nasul, gatul sau caile respiratorii superioare. Acestea sunt mai putin puternice decat virusul gripal, care poate proveni in urma unor epidemii.
• Perioada anului in care ne aflam - de obicei, raceala poate fi contactata pe tot parcursul anului, in special vara. Gripa, in schimb, este mult mai des intalnita in intervalul noiembrie - februarie deoarece sistemul imunitar este sensibil in timpul sezonului rece si organismul necesita o ingrijire mai atenta.
Desi tratamentele prescrise se diferentiaza conform simptomelor pacientului, tipului de infectie respiratorie si in functie de modul in care tusea se manifesta, toate tipurile de terapie trebuie sa actioneze in mod esential ca un antispatic, un antiinflamator pentru caile respiratorii si un emolient pentru fluidizarea secretiilor nazale.
Metoda naturista care indeplineste toate aceste proprietati datorita componentelor sale naturale, este Septusin de la Ropharma. Acesta are o actiune puternic curativa pentru toate afectiunile asociate cailor respiratorii: bronsite, faringite, laringite, sinuzite, astm bronsic sau pneumonii si are in componenta ingrediente naturale cu actiune specifica:
• - uleiul de eucalipt are efect antiinflamator, antimicrobian, analgezic si de stimulare a sistemului imunitar;
• - radacina de lemn dulce are o actiune expectorant, antispastica si antiinflamatoare;
• - uleiul de mentol este eficient in cresterea anticorpilor din organism si combaterea infectiilor, ajuta la reducerea febrei, are efect antispatic, antiinflamator si de calmare a tusei.
Actiunea sinergica a acestor componente naturale asigura fluidizarea secretiilor bronhice, reduce inflamatia, ajuta la expectoratie, calmeaza accesele puternice de tuse si intareste sistemul imunitar in fata complicatiilor asociate maladiilor respiratorii.
Septusin poate fi comandat si este disponibil la pretul de 14,5 RON.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram