fbpx

Diferentele dintre dentist si ortodont

Daca tocmai ati hotarat ca aveti nevoie de un aparat dentar si cautati un dentist Drumul Taberei sunteti pe drumul cel bun, dar, in acelasi timp, sunteti oarecum in eroare. Nu de un medic stomatolog aveti nevoie ci de un ortodont.

Intr-adevar, in astfel de situatii este necesar sa va adresati unui ortodont care sa va recomande aparatul dentar de care aveti nevoie.

Medicul stomatolog va poate recomanda un ortodont, dar nu are calitatea de a va recomanda aparatul dentar de care aveti nevoie. Mai mult de atat, medicul stomatolog este cel care va constata daca pacientul sau are dintii strambi si va face recomandarea catre un ortodont in vederea corectarii pozitiei acestora. In timpul tratamentului ortodontic, medicul dentist poate interveni pentru a face extractii dentare daca acest lucru este necesar. De asemenea, intotdeauna sunt necesare vizitele la dentist in timpul tratamentului ortodontic. Dentistul (sau stomatologul) are pregatirea necesara efectuarii multor tratamente.

Pe de alta parte, ortodontia este o specialitate dentara, iar ortodontul este cel care exercita aceasta specialitate. Ortodontul va face o examinare aprofundata pentru a stabili cel mai bun tip de aparat dentar, durata si costul tratamentului, tehnica care vi se potriveste si, desigur, raspunde va raspunde la toate intrebarile!

Necesitatea unui tratament ortodontic este stabilita prin: anamneza medicala si dentară completa, examen clinic, mulajul danturii, radiografii, fotografii speciale.
In concluzie, atunci exista probleme dentare precum dinti strambi, strungareata (diastema), maxilare prea inghesuite sau cand muscatura nu este egala, ortodontul va poate oferi solutia cea mai buna pentru obtinerea unui zambet seducator.

Plaza Dent, stomatologie sector 6, este locul in care puteti merge fara frica de esec. Aici veti fi intampinati de stomatologi si ortodonti bine pregatiti. Mai multe informatii puteti afla intrand pe site-ul clinicii PlazaDent.