Determinarea densitatii lichidelor - esentiala pentru precizia experimentelor

10 ianuarie 2018
Autor:
European Advertising Holding S.R.L

Determinarea densitatii lichidelor este un aspect important in multe domenii, precum fizica, chimie, medicina (aflarea densitatii sangelui e vitala, putand sa se determine astfel daca organismul functioneaza la cote normale, daca exista riscuri). Totodata, determinarea densitatii este esentiala in multe alte domenii – spre exemplu in industria alcoolului, pentru determinarea concentratiei de alcool, sau in zootehnie, aflarea densitatii laptelului este esentiala pentru stabilirea calitatii laptelui.

Datorita acestor ample utilizari, exista mai multe tipuri de densimetre, respectiv densimetru din sticla (o varianta utilizata la majoritatea lichidelor) si tipurile ceva mai specializate: alcoolmetru, lactometru, dar si salinometru/salimetru (determinarea salinitatii dintr-un lichid/fluid), mustimetru (determinarea concentratiei de zahar in must), urodensimetru (determinarea densitatii urinei).  Site-ul Precisa.ro ofera cele mai de calitate astfel de produse la momentul actual pe piata, indiferent ca sunt utilizate in scop didactic, stiintific sau in marile industrii.

Aparatura de laborator nu ar putea fi completa fara cateva densimetre, care sa desavarseasca munca unui cercetator. Orice cunoscator al domeniului stie ca utilizarea corecta a densimetrului trebuie sa tina cont de cateva proprietati ale lichidelor. Asadar, temperatura si presiunea sunt de o importanta fundamentala, pentru ca densitatea lichidelor depinde de valorile acestora. Cu toate ca dependenta este slaba, in comparatie cu cea a gazelor, utilizarea unui densimetru depinde de temperatura lichidului respectiv. Astfel, temperatura de etalonare este de 20°C, de multe ori fiind identica cu temperatura camerei sau a mediului ambiental.

Unitatea de masura pentru aflarea densitatii este gramul pe centimetru cub (notat g/cmc). Densimetrele disponibile pe Precisa.ro au mai multe domenii de masura, cu intervale prestabilite ale nivelelor densitatii. Astfel, atat timp cat masa si volumul sunt cunoscute, se poate estima tipul densimetrului utilizat. Valoarea afisata de acesta va demonstra in mod empiric ca rezultatele date de calculele facute anterior sunt sau nu corecte. Astfel, intregul demers va avea o baza teoretica demonstrata, cat si o observatie empirica, care poate sa confirme veridicitatea informatiilor.

Densimetrul nu este doar un simplu dispozitiv in aparatura de laborator. De cele mai multe ori, un asemenea instrument poate sa faca o diferenta enorma in diversele domenii in care este utilizat. Astfel, trebuie sa se tina enorm de mult cont de calitatea acestuia si sa se achizitioneze numai de la cei mai de incredere distribuitori, care au contracte cu cele mai bune firme producatoare in domeniu. Inca din anul 2002 Precisa a distribuit cu succes produse de cea mai inalta calitate si a oferit asistenta tehnica, astfel incat clientul sa fie scutit de un efort suplimentar.

Astfel, gasirea aparaturii ideale pentru laboratorul de cercetare nu mai este un motiv de ingrijorare pentru profesionistii care activeaza in acest domeniu. Gasirea densimetrelor ideale, in conformitate cu standardele europene nu mai reprezinta demult o grija pentru cei care doresc sa aiba convingerea ca orice rezultat este afisat intr-un mod cat mai profesional cu putinta.

Pentru informatii suplimentare, dar si oferirea de consultanta in gasirea densimetrelor necesare, profesionistii de la Precisa.ro sunt tot timpul disponibili. Va vor ghida numai in functie de necesitatile avute, pentru ca achizitiile sa fie utile pe termen lung.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram