fbpx

Detalii despre grupurile cu turatie variabila care se folosesc la pomparea apei

Un grup de pompare, ca si executie standard, este compus din una, doua sau mai multe pompe, verticale/orizontale multietajate sau orizontale monoetajate, tip monobloc, montate pe o placa de baza, interconectate printr-un colector de aspiratie (ce se monteaza la bazinul tampon – din care trage grupul) si un distribuitor de refulare (ce se racordeaza la instalatia existenta), robineti de izolare, clapeti de sens montati pe refularea fiecarei pompe, tablou de electric pentru protectie si comanda, accesorii de automatizare, presostate, manometru, vas de expansiune. Pentru ca vorbim despre un grup de pompare cu turatie variabila, pompele pot fi echipate cu motoare avand convertizor de frecventa incorporat sau statia poate fi configurata cu tablou de comanda ce poate include convertizor pentru o pompa sau pentru toate pompele din componenta grupului de pompare

Care sunt avantajele utilizarii unui grup de pompare cu turatie variabila ?
• Mentinerea presiunii constante intr-un sistem in care consumurile de apa variaza; ex: variatia consumurilor intr-un bloc de apartamente, in cursul zilei fata de orele de varf.
• Turatia variabila permite functionarea optima a motoarelor electrice, in functie de cerinte/consum, si implicit a pompelor, rezultand o exploatare conforma si costuri de intretinere reduse.
• Reducerea consumurilor de energie printr-un functionare in parametri.
• Obtinerea unui confort imbunatatit in expoatare, datorita reducerii nivelului de zgomot si a eventualelor lovituri de berbec, cauzate de pornirile efectuate direct in sarcina (fara convertizor).
Oferta de pe siteul solutiipomparefluide.ro include o gamă bogată de pompe și grupuri de pompare a apei pentru diferite domenii. Cele mai importante sunt cele industriale, rezidențiale, iriagare sau stingerea incendiilor. Detalii și informații se găsesc pe site sau pe pagina de https://www.facebook.com/solutiipompare/